Losev

Selahattin Demirtaş: Bitlis Kararını Vermiş

Videoyu Aç Selahattin Demirtaş: Bitlis Kararını Vermiş
A
a

BDP’nin Bitlis’te düzenlediği mitinge on bini aşkın yurttaş katılırken, alana sığmayan binler, çatılara çıkarak renkli görüntüler oluşturdu.

Halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis’in uzun mücadeleler sonucunda öz kimliğine kavuştuğunu ifade ederek, “Bütün Bitlis halkı, uzun yıllar zorlu bir mücadele ile Bitlis’i asıl kimliğine kavuşturdu. Bu topraklar, medeniyetlerin beşiğidir, buralarda hiçbir zaman zalimin zulmü egemen olmamıştır. Şimdi Bitlis kısa bir aradan sonra geçmişi ile buluşuyor. Bitlis yeniden ayağa kalkıyor” dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile Siirt’te düzenlenen miting ve Baykan’daki halkı selamlamanın ardından BDP heyeti Bitlis’e geçti. Bitlis girişinde Buzlupınar Tesisleri’nde biraraya gelen binlerce kişi, BDP heyetini coşkuyla karşıladı. Yüzlerce aracın yer aldığı konvoyda yurttaşlar araçlarını PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ve BDP bayrakları ile donattı. İl girişinde BDP heyetini yüzlerce kişi, PKK ve KCK bayrakları ile karşılarken, bazı yurttaşlar ise sarı, kırmızı, yeşil flamalarla donattıkları atlara binerek konvoya eşlik etti. Heyetin miting alanına hareketi sırasında balkonlara ve çatılara çıkan yurttaşlar, zafer işaretleri ve sloganlarla BDP’ye destek sundu. Mitingin düzenlendiği Ulu Cami Meydanı’nı on bini aşkın kişi doldururken, alana sığmayan binler çatılara çıktı. Miting alanı, sarı kırmızı yeşil renkli balon ve BDP bayrakları ile süslenirken alana, Öcalan’ın Diyarbakır Newroz’una gönderdiği, “Savaşırken korkmadık barışırken de korkmayacağız” mesajının yazıldığı ve “Demokratik kadınla demokratik ulusa”, “Ya anlamlı müzakere ya da savaş” pankartları asıldı. Öcalan posterlerinin yoğunlukta olduğu alanda yurttaşların, ayakkabı kutuları taşıması dikkat çekti. Miting programı, saygı duruşu ve okunan “Çerxa Şoreşê” marşı ile başladı. BDP Bitlis belediye eş başkan adayları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran ile BDP heyetinin, halkı selamlamasının ardından Demirtaş söz aldı. Demirtaş’ı coşku ile karşılayan kitlenin, “Bitlis sizinle gurur duyuyor” sloganı atması üzerine Demirtaş, “Biz, sizlerle gurur duyuyoruz. Siz elinizden gelen her şeyi yaptınız. Biz sizlerle bin defa gurur duyuyoruz” dedi.

‘Buralarda zalimin zulmü egemen olmamıştır’

Bitlis halkının uzun mücadeleler sonunda Bitlis’i kendi öz kimliğine kavuşturduğunu söyleyen Demirtaş, “Bütün Bitlis halkı, uzun yıllar zorlu bir mücadele ile Bitlis’i asıl kimliğine kavuşturdu. Bu topraklar, medeniyetlerin beşiğidir, buralarda hiçbir zaman zalimin zulmü egemen olmamıştır. Şimdi Bitlis kısa bir aradan sonra geçmişi ile buluşuyor, çok şükür. Bize bu gücü veren halkımıza binlerce kez şükür olsun. Biz yeniden tarihimize, gücümüze kavuşuyoruz. Bitlis yeniden ayağa kalkıyor” diye konuştu.

‘Tüm bölgeyi besleyen Bitlis, aç bırakıldı’

Bitlis’in konumu itibari ile bütün bölgeyi besleyen bir yer olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Bu topraklar, bu bölgenin merkezi. Buralardan her yeri besleyen, her insanın ruhunu besleyen merkezdir Bitlis. Ama Bitlis’i açlığa mecbur etmişler, Bitlis tarihte hiçbir zaman bu kadar aç kalmadı” ifadelerini kullandı. Bitlis’in Türkiye’nin en yoksul 77’nci kenti olduğu bilgisi veren Demirtaş, “Türkiye’de 81 vilayet var. Burası en yoksul 77’nci il. 100 yıldır bizi sömürmüşler, fakir bırakmışlar. İlk defa devlet bir konuda eşit davranmış. Van’a, Bitlis’e, Hakkari’ye, Muş’a eşit davranmış, herkesi aç bırakmış” dedi. AKP’nin yolsuzluklarına ilişkin de konuşan Demirtaş, “Bunlar hırsızın en utanmazı. Bunları suçüstü yakalamışlar, paralar evde balya balya. Bilal akşama kadar kamyonlarla para taşıyor, ama yüzleri kızarmıyor. Başbakan, akşama kadar para taşımanın mağduriyetini yaşıyor bundan şikayetçiler herhalde” diye belirtti.

‘Buradan hırsızlara oy çıkmaz deyin’

İslamiyet’e ve topluma zarar veren siyasal iktidardan hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, “Bunların, İslamiyet’e, ahlaka ve topluma verdikleri zararların hesabını sormak istiyorsanız önümüzde bir fırsat var. Siz evinizde bir hırsızı suçüstü yakalarsanız, ‘Ne güzel soymuşsunuz size bir de oy verelim’ diyebilir misiniz?” diye sordu. Bitlis’ten hırsızlara oy çıkmaması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, “Bitlis evliyaların, seydaların, Şêx Said-i Kurdî’nin diyarıdır. Buradan hırsızlara oy çıkmaz deyin” diye konuştu. Bitlis’e BDP ile birlikte yeni bir anlayışın geleceğini söyleyen Demirtaş, “Artık yeni bir anlayışımız olacak. Belediye başkanı halkın hizmetkarı olacak bunun dışında hiçbir anlayış kabul görmeyecek. Siz en büyük müfettişsiniz, tek bir yanlışları olursa nasıl seçtiyseniz o gün seçimi beklemeden gidin o koltukları alın onlardan. Bitlis ancak bu şekilde kalkınacak. Sorunlarını çözecekse ancak bu şekilde olacak” dedi.

‘Bitlis kararını vermiş’

Bitlis’in kararını verdiğini kaydeden Demirtaş, “Bu tabloyla 30 Mart seçimleri netleşmiş durumda. Bitlis kararını vermiş” diye belirtti. Demirtaş, konuşmasının ardından yurttaşlara karanfil atarken, alandan sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin”, “PKK halktır halk burada” sloganları yükseldi.
BDP heyeti, Bitlis’teki mitingin ardından konvoy eşliğinde Mutki’ye doğru hareket etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.