Losev

PYD Eş Başkanı Salih Muslim İstanbul'da

A
a

PYD Eş Başkanı Salih Muslim'in İstanbul'a geldiği belirtilirken, devlet ve hükümet yetkilileri ile iki gün boyunca önemli görüşmeler yapmasının ardından Paris'e gideceği belirtiliyor.

PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat) Eş Başkanı Salih Muslim'in, İstanbul'da olduğu belirtildi. Muslim'in Erbil-İstanbul seferi yapan bir uçakla dün İstanbul'a geldiği belirtilirken, 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile dün görüşme yapmasından sonra böyle bir iddianın ortaya çıkması dikkat çekti. 
 
Rojava'da YPG ve El Nusra arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ederken, Muslim'in, Kürtlerin Suriye'de bir hükümet kuracağı iddialarına ilişkin yaptığı, "Biz istiyoruz ki, Batı Kürdistan'daki tüm inanç grupları ve farklı uluslar, farklı fikir ve ideolojiler bu yönetimde yer alsın. Çünkü biz Suriye'nin bir parçasıyız ve biz ne Suriye'nin geneli ne de bölge için bir tehlike oluşturmuyoruz" açıklamalarının ardından İstanbul'a geldiği iddialarının ortaya çıkması, Muslim'in hükümet ve devlet yetkilileri ile tüm bu gelişmelere yönelik önemli görüşmeler gerçekleştireceği yorumlarına neden oldu. Muslim'in iki gün boyunca yapacağı görüşmelerin ardından Paris'e gideceği belirtiliyor. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.