Losev

Özel Güvenlik Adı Altında Korucu Oyunu!

A
a

Gevaş ilçesine bağlı Abalı (Kêrs) köyünde bulunan Abalı Kayak Merkezi'ne 10 özel güvenlik personeli alınacağı duyurusu üzerine başvuran yurttaşlara, ilçe kaymakamlığı tarafından koruculuk kadrosu verilmek istendiği belirtildi.

Çözüm sürecinde en çok tartışılan konulardan biri olan koruculuğun lağvedilmesi gündemdeki yerini korurken, devletin korucuların durumunda iyileştirme yapması ve yeni korucu kadroları açması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Müzakere sürecinde en çok tartışılan konuların başında yer alan koruculuk sisteminin lağvedilmesi konusu bir tarafta dururken, son zamanlarda devlet kurumları tarafından yurttaşlara değişik ad ve işler altında korucu olmaları isteniyor. Van'ın Gevaş ilçesinde Abalı köyünde bulunan Abalı Kayak Merkezi'ne alınacak olan 10 kişilik özel güvenlik personeli için başvuranlar, kaymakamlığın koruculuk dayatmasıyla karşılaştı. İl Alay Komutanlığı ve Gevaş Kaymakamlığı tarafından kayak merkezine 10 güvenlik personeli alınacağı yönünde verilen ilanın ardından başvuran yurttaşlara kaymakamlık tarafından koruculuk dayatması yapıldığı ileri sürüldü.
 
'Bize güvenlikçi değil, korucu lazım'
 
Abalı köyü sakinlerinden Abdulmenav Batak, kaymakamlık tarafından kendilerine güvenlikçi adı altında verilmek istenilen koruculuğu yıllar önce kabul etmedikleri gibi bugün de etmeyeceklerini ifade ederek, kaymakamlığın koruculuk dayatmasına tepki gösterdi. Batak, "Köyümüzde bulunan kayak merkezine özel güvenlikçi alınacağını duyduk. Köy muhtarı ve kaymakamlık 10 kişiyi özel güvenlikçi olarak kayak merkezinde işe alacağını söyledi. Köydeki lise mezunları isimlerini yazdırdı. Gençlerin başvurduğunu gören yetkililer sonradan özel güvenlikçi adı altında korucu olacağımızı söyledi. Biz de bu duruma tepki göstererek, çalışmayı reddettik. Yıllar önce kabul etmediğimiz koruculuğu, çözüm sürecinde de kabul etmeyeceğiz. 140 aileden oluşan köy hanesinin tüm aileleriyle biraraya gelerek toplantı yaptık. Toplantıda imza toplayarak koruculuk sistemini reddettiğimizi muhtara söyledik. Kesinlikle böyle bir şeye alet olmayacağımızı ve kabul etmeyeceğimizi onlara söyledik. Bize önce özel güvenlik görevlisi alacaklarını söyleyen ve koruculuğu dayatanlar, biz kabul etmedikten sonra başka yerlerden özel güvenlikçi getirdiler" dedi. 
 
Köylerinde çok sayıda işsiz gencin olduğunu söyleyen Batak, kayak merkezine dışarıdan getirilen güvenlikçilerin çalışmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.
 
Gevaş İlçe Kaymakamlığı yetkilileri ise konu ile ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.
Kaynak : Yüksekova Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.