Losev

Olağanüstü durumlarda kurumlar dayanışma içerisinde olmalıdır

Videoyu Aç Olağanüstü durumlarda kurumlar dayanışma içerisinde olmalıdır
A
a

Bitlis'te kış mevsimi içerisinde aralıklar ile yağan karın toplamda 7 metre karın yağmasından dolayı yaşanan olağanüstü durumdan kaynaklı kent afet bölgesine dönüştü.

Yaşananları "olağanüstü" bir durum olarak tanımlayan Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, olağanüstü durumlarda başta Bitlis Valiliği olmak üzere resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Bitlis genelinde yağan yoğun kar yağışından dolayı yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve binaların birinci katları, tek katli evlerin yanı sıra araçlarını yol kenarına park eden yurttaşların araçları kara gömüldü. 25 iş makinesi ve 70 personelden oluşan Bitlis Belediyesi karla mücadele ekibi, yurttaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar sonucu kentin tüm ana ve ara yollar trafiğe açıldı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve iki iş makinesinin sürekli çalıştığı TOKİ ikinci, üçüncü ve dördüncü etapta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, kentte yürütülen kar temizleme çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

'Kentte toplamda 7 metre kar yağdı'
Kentte bu yıl kış mevsimi içerisinde aralıklar ile yağan karın toplamda 7 metre karın yağdığını belirten Olan, yağan yoğun kardan dolayı kentte afet yaşandığına dikkat çekti. Kent genelinde karın temizlenmesi için belediye ekiplerinin olağanüstü bir şekilde çalıştığını vurgulayan Olan, “Yurttaşların günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için tüm imkanlarımız dahilinde 24 saat kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

'Önceliğimiz, ana ve ara yolların açık tutulması'
Belediye olarak önceliklerinin kentin ana ve ara yollarının trafiğe 24 saat açık tutulmasının ardından yurttaşların taleplerinin giderildiğini ifade eden Olan, “Yurttaşlarımızın evleri, işyerlerinin önündeki karın temizlenmesi için bizden büyük bir talepleri var. Ancak, imkanlarımız dahilinde tüm ana ve ara yollarının açık tuttuktan sonra yurttaşlarımızın taleplerini gideriyoruz. Bu konuda da yurttaşlarımızın biraz daha duyarlı olması gerekir” diye konuştu.

'Olağanüstü durumlarda kurumlar dayanışma içerisinde olmalıdır'
Kentte yaşanan olağanüstü durumlarda kentteki resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Olan, kentte yağan kardan dolayı olağanüstü bir durum yaşanmasından kaynaklı Bitlis Valiliği, Bitlis İl AFAD Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne yardım talebinde bulunduklarını; ancak yetkililerin şu ana kadar herhangi bir yardımda bulunmadığına işaret etti. Son iki hafta içerisinde karla mücadele ekibindeki araçların 50 bin litre yakıt tükettiğini ve bu durumunda belediye bütçesini zorladığını vurgulayan Olan, kentteki kurumların Bitlis Belediyesi ile dayanışma içerisinde olmasını talep etti.

'Halkımız daha duyarlı olsun'
Kentteki kar temizleme çalışmaları sırasında yurttaşların daha duyarlı olmasını talep eden Olan, "Halkımızdan öncelikle bu tür durumlarda şahsi araçlarını kullanmaları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Dam ve çatılardaki karın akşam saatlerinde ya da sabah saatlerinde temizlemeleri gerekir. Araç sahipleri, araçların yanlış park etmelerinden dolayı çalışma sırasında araçlar zarar görebilmektedir ve çalışmalarımızı engelleyebilmektedir. Bu konuda araç sahipleri daha duyarlı olması gerekir” çağrısında bulundu.

'Taşıyamadığımız karı bahçelere atmak zorunda kalıyoruz'
Yoğun kar yağışından dolayı ara yolların açık tutulması için biriken karı kamyonlar ile taşıyamadıklarından dolayı yurttaşların bahçelerine atmak zorunda kaldıklarını ve bu durumda da yurttaşların tepkisiyle karşıladıklarını belirten Olan, “Birçok yerde karı bahçelerine atmamalarını istiyorlar. Bu karı kamyonlara yükleyerek taşımamız mümkün değil. Kar zamanı gelince eriyip gidecektir. Meydana gelecek zararları da şimdiden karşılamayı taahhüt ediyoruz. Göstermiş olduğumuz fedakarlığın karşısında halkımızın da daha sabır ve özverisini bekliyoruz” diye konuştu.
Olan, 24 saat aralıksız bir şekilde karla mücadele eden emekçileri çalışmalarından dolayı kutladı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.