Losev

Okmeydanı'nda Hayat Berkin İçin Durdu

Videoyu Aç Okmeydanı'nda Hayat Berkin İçin Durdu
A
a

Gezi eylemleri sırasında evinden ekmek almak için dışarı çıkan ve başından gaz kapsülüyle vurularak ağır yaralanan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin arından Okmeydanı'nda kepenkler indi, nöbet için çadır kuruldu.

16 Haziran gün evinden ekmek almak için çıktığı sırada başından gaz kapsülü ile vurularak ağır yaralanan Berkin Elvan 269 gün sonra hayata veda etti.

Elvan’ın ailesi ve yakınları bu sabah saatlerinde Okmeydanı Hastanesi önünde toplandı. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun ölümünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Elvan, "Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı" dedi.

Elvan’ın cenazesi Adli Tıp’ta otopsi için bekletiliyor. Cenazenin yarın saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi önünde toplandıktan sonra toprağa verilmesi bekleniyor.

KEPENKLER İNDİ

Bugün sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi Okmeydanı’ndaki Cemevi önünde bir araya geldi.  Adli Tıp önünde de bir bekleyiş var.  

ANF’nin alandaki muhabirine göre Okmeydanı’nda polisin girişini engellemek için ateşten barikatlar kuruldu, sık sık “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Anaların gözyaşı katilleri boğacak” şeklinde sloganlar atıldı.

Okmeydanı esnafı da Berkin Elvan için kepenkleri indirdi. Bu eylemin iki gün devam edeceği öğrenildi. Gece nöbeti için de yağmurdan dolayı şimdiden çadır kurulmaya başlandı. Gece boyunca mahallede nöbet tutulacak.  Okmeydanı’ndaki eyleme BDP ve HDP’liler de destek verdi. BDP il örgütü eşbaşkanları ile HDP Beyoğlu belediye eşbaşkan adayının alanda olduğu gözlendi.

Sabah saatlerinde Okmeydanı SSK önünde polisin gazlı müdahalesi gerçekleşmişti. Müdahalede gaz bombalarından bazılarının hastane avlusuna düştüğü bildirildi. Saldırıda Ramazan Apaydın isimli bir kişi başından gaz fişeğiyle yaralandı. Apaydın’ın durumunun iyi olduğu belirtildi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.