Losev

Obama: Kürtlerle 'eğit-donat programı inşa etmeye çalışıyoruz

Videoyu Aç Obama: Kürtlerle 'eğit-donat programı inşa etmeye çalışıyoruz
A
a

ABD Başkanı Barack Obama, "Kürtlerle 'eğit-donat programı inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın Esad rejimine destek için Suriye'de düzenlediği hava saldırılarının 'IŞİD'i güçlendirdiği söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Rusya'nın Esad karşıtı tüm muhalifleri 'terörist' olarak gördüğünü belirten Obama, "Rusya, IŞİD ve daha ılımlı İslamcı muhalifler arasında ayrım yapmıyor. Bu felaketin tarifidir" diye konuştu. Obama, ılımlı muhalifleri hedef almanın siyasi geçiş sürecinden de uzaklaştırdığı yorumunu yaptı.

Moskova ise, üçüncü gününe giren hava saldırılarının hedefinde IŞİD olduğunu savunuyor.

Rusya, IŞİD komuta merkezlerini, silah depolarını ve askeri araçlarını vurduğunu söyledi. Rusya'nın hedefleri arasında IŞİD'in kalesi Rakka, Halep, Hama ve İdlib var.

Suriyeli muhalifler ise Rus saldırılarında en büyük zararın IŞİD kontrolünde olmayan, diğer muhalif grupların etkili olduğu bölgelerde yaşandığını söylüyor.

'Kürtlere eğit-donat programı'

Obama ayrıca, Beyaz Saray'daki basın toplantısında Suriye'nin doğusunda (Rojava) Kürtlerle 'eğit-donat programı inşa etmeye çalıştıklarını' söyledi.

'Vekalet savaşına dönüştürmeyeceğiz'

Obama Suriye'deki duruma ilişkin "Burada sorun Esad ve Esad'ın Suriye halkın uyguladığı zulüm. Esad'dan bıkan ve nefret eden herkesi yok eden bir Rus müdahalesiyle işbirliği yapmayacağız" diye konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.