Losev

Mustafa Balbay'a Tahliye Oldu

A
a

Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası yapılan başvuru üzerine tahliye kararı verildi.

Ergenekon Davası'nda 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin "Seçilme haklarının ihlal edildiğine" ve "Tutukluluğunun makul süreyi aştığına" dair verdiği kararın ardından avukatlarının tahliye talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Balbay'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararı verdiği Balbay'a yurt dışına çıkış yaşağı getirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balbay'a ilişkin kararı sonrası avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz, geçtiğimiz hafta Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurarak müvekkilleri Balbay'ın tahliyesini istedi. Dilekçede AYM'nin kararı ile birlikte Balbay'a ödenmesi kararlaştırılan 5 bin TL'lik tazminat da hatırlatıldı. Yapılan bu başvuru sonrası avukatlarının bugün görüştüğü Ergenekon davasına bakan savcının "Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi" yönünde görüş bildirmesiyle birlikte Balbay hakkında tahliye kararına varıldı.

Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan Balbay, yüksek mahkemenin kararı için "Anayasa Mahkemesi kararı herşeye ragmen iç hukuk yollarını zorlamak gerektiğini gösterdi" sözleriyle değerlendirdi. Balbay yerel mahkemeden çıkacak karar hakkında ise, "Vicdanım çok rahat, yerel mahkemenin kararını tüm Türkiye ile birlikte bekliyorum. Kendimi, yarışın başlangıç işaretini verilmesini sabırsızlıkla bekleyen bir atlet gibi hissediyorum" ifadesini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.