Losev

Müslim ve YPG Ankara saldırısıyla hiçbir ilişkimiz yok

Videoyu Aç Müslim ve YPG Ankara saldırısıyla hiçbir ilişkimiz yok
A
a

Salih Müslim ve YPG Ankara saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak "saldırıyla hiçbir ilişkimiz yok" dedi.

imc tv’ye telefonla bağlanan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Yadigar Anlı’nın sorularını yanıtladı. Müslim, Başbakan Davutoğlu’nun “Saldırıyı PYD-YPG yaptı”  iddialarını yalanlayarak, ‘açıklanan isimle ilgili hiçbir ilişkilerinin olmadığını’ söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki saldırının faili olarak Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile  Halk Savunma Güçleri’ni (YPG) göstermişti.

imc tv yayınına telefonla bağlanan PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise saldırıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını, “Salih Neccar” olarak açıklanan saldırganı da tanımadıklarını söyledi.

Müslim, bu açıklamanın Türkiye’nin Rojava’ya top atışlarıyla başlattığı saldırıyı tırmandırmaya yönelik olduğunu belirtti.

Müslim, “Bu suçlamanın nedeni Suriye’ye müdahale için bir hazırlık yapmaktır. Suçlamanın nedeni budur,” dedi ve ‘yapılan saldırı ile Davutoğlu’nun açıkladığı isimle hiçbir ilgilerinin bulunmadığı’ yönündeki beyanını bir kez daha yineledi.


YPG: Ankara saldırısıyla hiçbir ilişkimiz yok

YPG Genel Komutanlığı bir açıklama yayınlayarak, Ankara’da dün meydana gelen patlamalarla hiçbir ilgilerinin olmadığını duyurdu.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Ankara’da kuvvet komutanlıklarının olduğu bölgede askeri servis araçlarına düzenlenen ve 28 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saldırıyla ilgili ‘Ankara saldırısını YPG yaptı’ açıklamasına tepki gösteren YPG Genel Komutanlığı, “Davutoğlu, bu açıklama ile Suriye ve Rojava’ya yönelik saldırıya zemin hazırlamak istemektedir” dedi.

YPG açıklamasında, “Bizim bu olayla hiç bir ilişkimiz yoktur. Sadece bu saldırı değil, hiç bir zaman Türkiye’ye karşı bir saldırı içinde olmadık. Türkiye devleti, bizim onlara saldırı yaptığımızı asla kanıtlayamaz, çünkü bizim böyle bir saldırımız olmamıştır” denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki saldırının faili olarak Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) ve  Halk Savunma Güçleri (YPG) olarak açıklamıştı.

imc tv yayınına telefonla bağlanan PYD Eş Başkanı Salih saldırıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını, “Salih Neccar” olarak açıklanan saldırganı da tanımadıklarını söylemişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.