Losev

Muş'ta 5.1'lik Deprem Bitlis ve İlçelerinde Hissedildi

A
a

Muş'ta 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Muş'ta meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem Bitlis ve ilçelerinden de hissedildi..

Boğaziçi Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Muş'a bağlı Tuten köyünde saat 23.40 sıralarında yerin 2.5 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bingöl, Ağrı, Erzurum, Van,  Bitlis ve ilçelerinde hissedilen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.


Muş Valisi Vedat Büyükersoy deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Tüten köyünde yapılan incelemede 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" dedi.
 
Büyükersoy, havanın yağışlı olması sebebiyle Türk Kızılayı'nın köye çadır, battaniye ve bazı ihtiyaç malzemeleri gönderdiğine değinerek, sabah saatlerinden itibaren de köylülerin iaşe ihtiyacı olup olmadığının belirleneceğini ifade etti.
 
Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise Tüten köyüne tedbir amaçlı 80 çadır, 80 mutfak seti ve 400 battaniye gönderildiği bildirildi.
 
Bu arada, deprem sırasında büyük panik yaşayan bazı vatandaşların, geceyi arabalarında ve dışarıda geçirdiği görüldü.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.