Losev

Muş'ta 28 yurtaş tahliye edildi

Videoyu Aç Muş'ta 28 yurtaş tahliye edildi
A
a

6-8 Ekim Kobanê'ye destek eylemlerinde tutuklanıp Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan 28 yurttaş tahliye edildi. Tahliye edilenler, 7 Haziran seçimleri için herkesi seferberlik ruhuyla çalışmaya davet etti.

Muş'un Malazgirt ilçesinde 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Kobanê'ye destek eylemlerinde tutuklanıp Muş E Tipi Kapalı Cezaevine konulan 28 yurttaş tahliye edildi. Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında, "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Kamu malına zarar vermek" suçlamaları ile dava açılan yurttaşlar 2'inci duruşmada serbest bırakıldı. Mahkemeye telekonferans yöntemi ile katılmaları istenen tutsaklar, talebi reddedip savunma yapmadı. Mahkeme yargılama sonucunda 28 kişi hakkında tahliye kararı verdi.Tahliye kararını duyan tutsak yakınları ile DBP, HDP il ve ilçe Eşbaşkanları cezaevi önüne akın etti. Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutsaklar cezaevinden alınarak uzun bir konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. 
 
'Zindandan çağrı var'
 
Serbest bırakılan tutsaklardan Malazgirt eski İlçe Eşbaşkanı Nihat Kalın, cezaevindeki tutsakların Kürt halkına dönük çağrısını aktararark "Diyorlar ki Kürt halkı 7'de 70'e herkes 7 Haziran seçimleri için çalışsın. Onların gözü dışarıdakilerin ne yapacağındadır. Biz 4 parça Kürdistan'ın özgürlüğü ve zindanların boşaltılması için durmadan çalışmalıyız. Çalışmalarımızı büyütmeliyiz. Bütün yoldaşlarımızı seçimlerde çalışmaya davet ediyoruz" dedi.
 
Serbest bırakılan bir diğer yurttaş Devrim Çelik de, seçim çalışmalarının büyütülmesi gerektiğini dile dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Çelik, "Herkes bunu bilsin ki bizler barajları yıkacağız. 7 Haziran bizim için mücadelenin başlangıcıdır. Tüm arkadaşları çalışmalar içerisinde yer alamaya davet ediyoruz" diye çağrıda bulundu. 
 
Ardından konvoy eşliğinde Malazgirt'e geçen kitle burada da coşkulu bir şekilde karşılandı. Tahliye kararının duyulması ile beraber HDP seçim bürosu önünde toplanmaya başlayan yüzlerce yurttaş, tahliye edilen yurttaşları sloganlarla karşıladı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.