Slayt Gösterisi

Servet BİLGE

1965 Yılı İstanbul doğumlu ilk, orta ve liseyi İstanbul Kartal’ da Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi 1993 de mezun oldu. Sermaye Piysalarında Yatırım Finansman A.Ş ‘de başlayan iş hayatına Ulus Menkul Değerler A.Ş ‘ de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2012 yılında emekli oldu. Değişik firmalarda Borsa ‘da broker , iç denetçi , Teftiş Kurulu Başkanlığı , Pazarlama Ve Satış Müdürlüğü vb görevlerde yer aldı.

Piyasalardan Görünüm

Borsa İstanbul (BIST) önceki gün kapanışa doğru Endeks 30 hisselerinden bazılarına gelen yoğun satışlarla 87.500 puana kadar gerilemiş ancak 87.500 desteği ile gelen alımlarla birlikte günü 88.531 den kapatmıştır.

A
a

TUİK den gelen, Şubat ayı Kapasite Kullanım Oranı (KKO) hafif gerileme görülmekle beraber gelen reel kesim güven endeksinde ise artmıştır. İmalat sanayi Kapasite Kullanım Oranı (KKO) Şubat ayında ,1 puan azalarak %75.4 oldu. Mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO ise aylık bazda 0,3 puan artarak %74,6’ya yükseldi. Reel Kesim Güven Endeksi ise, gelecek aylara yönelik ihracat ve yurt içi satış beklentilerinin artması ile Şubat’ta aylık bazda 8,3 puan artarak 105,3 seviyesine yükseldi. Böylece, ekonomik a görünümde hafif toparlanma olduğunu söyleyebiliriz.

Bu gün için yurt içinde önemli biri veri akışı olmamakla beraber Yurt dışında Almanya’dan gelecek GSYH VE ABD tarafında da haftalık işsizlik başvuruları ve FED üyeleri Lockhart ve Kaplan’ın açıklamaları takip edilebilir. Dövizde gün içinde 3,58 ve 3,62 seviyelerinde hareket eden Dolar kurunda aşağı yönlü hareket devem etmekte FED den gelecek açıklamalar Doların uluslararası piyasalarda yönünü belirleyecektir. FED, Mart’ta faiz artışı ihtimalini dışlamadı, ancak net sinyal de vermedi. FED tutanaklarında, istihdam ve enflasyonda beklenen düzelmenin devamı koşuluyla bu yılın ilk faiz artışının “oldukça yakın” bir tarihte yapılabileceği mesajı verilirken; olumsuz tarafta güçlü dolardan duyulan tedirginliğe ve Trump politikalarının belirsizliğine, olumlu tarafta ise enflasyon risklerinin ılımlı olduğuna ve istihdam artışının istenilen düzeyde seyrettiğine dikkat çekildi.

İkinci el Tahvil piyasasında faizler tüm vadelerde geriledi. 2 yıllık gösterge tahvil %11,09, 10 yıllık gösterge tahvil %10,75 bileşik seviyesinden günü tamamladı.

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.