Slayt Gösterisi

Din neyimiz oluyor

Din insan hayatının en yakın akrabası, babası, annesi,kardeşi, derttaşı ve yoldaşımıdır?

A
a

Yoksa cenazelerde,mezarlarda,sıkıntılarda rahatlamak için baş vurduğumuz bir antibiyotik ilacımızmızdır.hayır,hayır bunların hiç birisi değildir.Keşke bu olsa ama bundanda önemlidir.Keşke bir bilsek de bunlar bu dünyada belli dönem ve zamanda işe yarayacak olanlardır.Allah’ın bize sunduğu din bunlardan da önemlidir, çünkü hem bu dünyada hem ahirette bizi kurtaracak tek yoldur. Hayatımızı ikame ederken önümüze bir sürü din çıkmaktadır.Devletlerin dini,dedelerimizin dini, kulların dini, avamın dini,ideolojilerin dini,kralların dini yani sayamıyacağımız kadar çeşit çeşit tse’li ve tse’siz dinli yaşamlar önümüze çıkmaktadır.İşte bu noktada bizim imdatımıza bizi yaratanın uyarısı gelmektedir.

‘Hiç şüphesiz din, Allah katında islamdır.Kitap verilenler,ancak kendilerine ilim geldikten sonra,aralarındaki kıskançlık ve hakka başkaldırma (bağy) yüzünden ayrılığa düştüler.Kim Alllahın ayetlerini  inkar ederse( bilsinki),gerçekten Allah,hesabı pek çabuk görendir. (al-i imran süresi /19)

Peki onlar, Allah,ın dininden başka bir din mi arıyorlar?Oysa göklerde ve yerde her ne varsa –istesede .İstemesede-Ona teslim olmuştur ve ona döndürülmektedirler.(al-i imran/83)

Kim islamdan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez.O,ahirette de kayba uğrayanlardandır.(al-i imran 85)

İşte sorun burada herkes ben Allah’ın dinine inanıyorum der ama kulların ve zalim diktatörlerin dinini yaşar.Kendilerini uyarmaya kaltığımızda dahi ben zaten müslümanım , dinimde islamdır der işin içinden çıkar. Ama bilmez Allah nezdinde dinin bu olmadığını.Günümüzde; bırakalım sokakları cami cemaatının bile yüzde doksanı bir sefer dahi olsun ilahi dinin anlamını bilerek okumadığını ,işte asıl tehlike burda bir sefer dahi okunmayan dinin yerine yaşadığı hayatı din olarak algılar ve uyarıyı bile kabul etmiyerek bir ömür tüketten insanlarımız mevcuttur.Ama heyhatki  heyhat kendisini ve çevresini hatta kendisini uyarmaya gelenleri modern çağdaki üniveriste eğitimi ile güzel konuşup kandırabilir veya atlatabilir.

Günümüz modern hayatta malın çoğalması ile insan kendisini yeterli sanar ve aldanır. Kazandığı mal mülk v.b şeylerden güç alarak şeytan onu haşa Allah ve Allah’ın gönderdiği dine ihtiyacı yokmuş gibi kandırır.Bu gün toplumun en bariz hastalığı dini bildiğini sanıp dini yaşamamaktır.

Bu gün islam ümmetinin yaşadığı topraklarda din yabancı emperyallerin red etmediği ama onu kendi amaçları için,mazlum halkları sömürmek ve birbirleri ile çatıştırmak için kulandığı aşikardır.

Hayatımızı ikame ederken önümüze envayi çeşit din çıkmaktadır.Hekes bir din yaşar dini yaşamıyorum diyenindeyaşantısı bir dindir. Her din sana en güzel zamanı ben yaşatacam diyor. Allahı’n sana verdiği akıl sayesinde bu dinlerin içinde sana hem bu dünyada hem ahirette kurtaracak dini bulman ve bunu takip etmen sana bırakılan bir imtihan olarak karşına çıkmaktadır. Fani dünyada insan gibi yaşamak istiyorsak tüm dinleri bir görmiyerek gerçek dinin emrinde ümmetle birlikte bir cemaat ve camia olarak yaşamak gerekir.

Dini bir bütün olarak yaşamak her müslümanın idealı Olması gerekir.Dini parça parça yaşamak olgun müslümanların yapacağı iş değildir.

Gerçek şu ki,dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar,sen hiçbir şeyde onlardan değilsin.Onların işi ancak Allah’adır.Sonra O işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.(enam/159)

İslam topraklarında veya müslümanların yaşadığı bölgelerde islam düşmanları dine karşı dini kulanarak islam ümmetini tuzağa düşürmektedirler.İslamın ivme kazandığı halk tarafında kabul gördüğü toplumlarda, düşüman o paralelede kendilerinin kontrolunda ilerde çatışma ortamlarıın oluşması için sürekli plan ve projeler üretmektedirler.İşte akıl ve feraset sahibi müslümanlar  Allah,ın gönderdiği gerçek dine karşı, yapay dini ortaya sürenlerin ve çalışma yapanlara müsaade edilmemelidirler.

Dini yaşamadığın veya oyun ve eğlence yerine koyduğunda karşılaşacağın sonda şöyle tarif ediyor;

Onlar,dinlerini bir eğlence ve oyun (konusu)edinmişlerdi ve dünya hayatı onları aldatmıştı.Onlar,bu günleriyle karşılaşmayı unuttukları ve bizim ayetlerimizi yok sayarak tanımadıkları, bizde bu gün onları unutacağız.(araf/51)

İşte hayatın sonunda kimin dinini yaşamışsak, kimin için çalışmışsak, ahirete giderken mükkafatımızı ondan bekleriz.Ama maalesef mükafatı beklediklerimizin kendilerine faydaları yoktur , onlarda başkalarından beklemektedirler.İşte burda sonsuz hayat başlıyacaktır. Ya ateş halkı yada cennet halkı olarak ebedi ıslahatgaha uğurlanacağız. İşin sonunda eyvah ben bunu hak etmemiştim,böyle olacağını düşünmemiştim diyerek feryad-ü figan eylemek kimseye artı bir şey kazandırmaz. Çünkü kader ve arzulanan hayat; kendi isteğimizle yaşamayı istiyerek yol almışız, yolun sonundada  acıda olsa önümüze çıkarılan faturayı ödemek zorunda kalacağız.faturayı ödemek istemiyorsak elimizin tersi ile bize dayatılan dinleri red edip, kendi hayatımızı  bizden istenen ilahi dine göre ikame etmek ve yaşamak zorundayız.
 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.