Slayt Gösterisi

Amerikan Demokrasisi

Ben senin ülkenin insanlarını sağ sol, Kürt -Türk çatışması için fraksiyonlara ayıracam sen karışamasın. Ben senin ülkene rahip ismi altında ajan gönderecem sen karışamasın, ben senin ülkene İngilizce öğretmeni adı altında okullara ajan yerleştirecem sen karışamazsın.

A
a

Ben senin ülkende dinli dinsiz devşirdiğim insanlardan örgüt kurarak çatışma ortamı oluşturacam sen karışamazsın. Ben senin ülkendeki okullardaki birinci olan çalışkan çocukları kendi ülkeme götürüp ilerde sana karşı kullanacağım ama sen karışamazsın. Ben sana savaşmak için silah sattığımda sen itiraz edemezsin, sen benden izin almadan silah fabrikası kuramazsın, sen benden habersiz müslüman ülkelerle ticaret yapamazsın,sen benden habersiz büyük sanayi fabrikalarını kuramazsın, sen istediğin müslüman milletleri ve müslüman liderleri kendi ülkende kalma izni veremezsin, sen yüzde doksan dokuz müslüman halkına Kuran-ı Kerime göre eğitim veremezsin. Sen ülke nüfusunu çoğaltmazsın sen istediğin örgütlere destek, istemediğin örgütlere savaş açamazsın.Sen kazandığın parayı islam ülkelerinde yatırımını yapamazsın, sen ticaret yaparken paranı benim ülkemdeki mallardan harcamak zorundasın, sen Ortadoğu’da kurduğum İsrail karakoluna destek vermek zorundasın. Kısacası sen benden habersiz devlet olamazsın diyerek dünyaya hitab eden Amerikan emperyalizmi tüm dünyanın sorunu olmaya devam etmektedir.

Son yüzyıldır girdiği ülkenin çocuklarını öldürüyor ordan çıkıp diğer ülkeye girip o ülkenin çocuklarını öldürüyor, bu yetmiyor sonra diğer bir ülkeye girerek doları silah şeklinde kullanarak ülkeyi batırıyor ama o devletler ses çıkardığında da yanına topladığı devletlerle veya kurduğu NATO ile üzerine saldırıyor. Yok  beyim yok böyle bir adalet olmaz.Böyle bir zulüm olmaz, bunu Allah’ta kabul etmez, Allah imtihan gereği zamana bırakır ama yanına bırakmaz, zalimlerin canına okur. 

“Allah’ın zalimlerin yaptıklarından habersiz olduğunu zannetme. Ancak Allah onları (cezalandırmayı) korkudan gözleri dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor”(İbrahim 42)

Yeter ki Allah’a söz veren müslümanlar ve mazlum halklar sözünde dursun.

Tüm dünya uzun yıllardır Amerika’nın emperyalist emellerini gerçekleştirmek için yanına şantaj ve tehditle aldığı bir kaç devletin olumsuz siyaset ve politikaları ile uğraşmaktadır. Bu gün tüm islam topraklarında kurulu olan devletlerin ve yönetimlerin çıkmazları bu emperyalist projelerinin dayatması sonucudur. Birileri buna dur demeli ama ne yazıkki buna dur diyecek büyük devletler ne hikmetse sus pus olmaktadır. Çin, Hindistan ve Rusya gibi devletler nedense uzun vadede bakıldığında bunlar bile mazlum halkların ölümleri ve devletlerin işgali karşısında ses çıkarmadıkları gibi bazen çanak tutmaktadırlar.İşte bu gidişata dur diyecek bir kesim varsa buda müslüman halkalardır.

Müslümanlarda üzerlerine düşen görevi yapmadıkları sürece bu acılar islam topraklarında devam edecektir. Özgürlük bağımsızlık demokrasi insan hakları sakızını çiğneyen başta Amerika ve Batı emperyalizmi kendi dayatma ve istekleri gerçekleşmeyince bir milyon Iraklı, bir milyon Suriyeli, beşyüzbin Afgan, beşyüzbin İran, Pakistan ve diğer islam topraklarında mazlum halkın kanına girmiş bulunmaktadır.

Eskiden iyi devletler ve kötü devletler diye ayıklamaya giderken bu gün bunun yerine çıkar endeksli devletlerle karşı karşıyayız. İnsanlar kula kulluğu bırakıp Allah kul olmaya çalışmadığı sürece hem cinsi tarafından rahat yüzü görmeyecektir.

Bu gün yeryüzündeki insanlar kulların kitabını aşıp Allah’ın kitabına gidemediler. Kendi uydurdukları Tanrı ve paralarla oyalanıp durdular. Kendi putlarını kendileri yaratılar sonra dönüp nefis putlarını memnun etmeye çalıştılar.

Ama bu ilahi uyarıyı kulak ardı ettiler.

Ey Âdemoğulları! İçinizden size benim âyetlerimi anlatan Peygamberler gelir de her kim Allah’a karşı gelmekten sakınır ve hâlini düzeltirse, artık onlara korku yoktur. Onlar üzülecek de değillerdir.(A'RAF/35)

 

arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.