Losev

Kürdistan Hukukçular Konferansı Yapılacak

A
a

1. Kürdistan Hukukçular Konferansı, bu hafta sonu Diyarbakır'da yapılacak.

Konferans hazırlık komitesi üyesi Fırat Epözdemir, konferansı, hem barış ortamına katkı sağlamak hem de yıllardan beri Kürt hukukçular arasında oluşması istenen birliği oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.
 
1. Kürdistan Hukukçular Konferansı, 28-29 Eylül'de Diyarbakır'da düzenlenecek. Konferans hazırlık komitesi üyesi ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) Başkanı Fırat Epözdemir, konferansı hem oluşan barış ortamına katkı sağlamak, hem de yıllardan beri Kürt hukukçuları arasında oluşması istenen birliği oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Konferansın bir ilk olacağını belirten Epözdemir, "Türkiye'de özellikle egemenlerin koruyucusu olma özelliğiyle bilinen kanunların ve bunu uygulayan yargının bu özelliği ile eşit, adil ve özgür yaşam önüne set çeken anlayışları da teşhir edip bu anlayışların ortadan kaldırılmasına da katkı sağlayacaktır. Yine, yıllardan beri konuşulan ancak, bir türlü hayata geçirilemeyen 'geçmişle yüzleşme ve sorumluların yargı önüne çıkarılmalarına' yönelik istemlerin önünü açmak için bu konferansın önemli olduğu kanısındayım" dedi.
 
'Konferans önemli sonuçlar ortaya çıkaracaktır'
 
Konferansta uzun süreden beri üzerinde çalışma yapılan yeni Anayasa'yla ilgili "Nasıl bir Anayasa olmalı?" sorusu üzerine de tartışmaların yürütüleceğini belirten Epözdemir, "Konferans bu yönüyle de önemli sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bilindiği üzere, yapılacak olan bu konferansın daha genişi olan ve 4 parçada yaşayan Kürt hukukçuların katılacağı Kürdistan Hukukçular Konferansı geçtiğimiz Nisan ayında Erbil'de yapılacaktı. Ancak, bu konferans ileri bir tarihe ertelendi ve yapılamadı. Diyarbakır'da hafta sonu yapılacak olan bu konferans, Erbil'de yapılması planlanan büyük konferansın da önünü açacaktır. Hafta sonu yapılacak olan konferans bu yönüyle de önemlidir. Biz, İstanbul'dan giden hukukçular özellikle gündemin 'Örgütlenme' başlıklı bölümünü önemsiyoruz. Bu bölümde, Kürt hukukçuların bir araya gelip en iyi örgütlenme modeli ile örgütlenerek, Türkiye'deki diğer hukukçularla birlikte hukuk alanında önemli çalışmalar yapılması yönünde bir takım kararların alınmasını da bekliyoruz" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.