Losev

Kozluk'ta Çoban Dehşeti

Videoyu Aç Kozluk'ta Çoban Dehşeti
A
a

Kozluk'a bağlı Suphiyê köyüne akşam saatlerinde bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler, halkın üzerine rast gele ateş açtı. Açılan ateş sonucu köyden gelen ilk bilgilere göre aralarında çocukların da bulunduğu 8 yurttaş yaşamını yitirdi.

Kozluk'a bağlı Örensu (Suphiyê) köyüne akşam saatlerinde koyunlarına sağmaya giden berivanları otomatik av tüfekleriyle tarayan çoban oldukları belirtilen Seydi ve Methi Taş isimli iki kardeş, 4'ü çocuk 7 kişiyi katletti. İki kardeş saldırının ardından ailelerini de alarak köyden kaçtı.
 
Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Örensu (Suphiyê) köyünde saat 17.00 sıralarında köyde çobanlık iki kardeş tarafından katliam gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre, Seydi ile Methi Taş isimli iki kardeş, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü köyün bir kilometre ötesinde koyunlarını sağmaya giden berivanların üzerine otomatik av tüfeğiyle ateş açtı. Açılan ateş sonucu aralarında çocukların da bulundu 4 kişiyi olay yerinde katleden çobanlar, 3 kişiyi de kaçmaya çalışırken köy yolu üzerinde vurarak katletti. 
 
Katledilenlerin isimleri ise şöyle: Selime Efe (40), Sultan Efe (17), Bilal Efe (14), Sadiye Tunla (45), Leyla Güneş (17), Mehmet Tunla (12), Osman Şen (19).
 
Saldırısından sağ kurtulan olmazken saldırıyı gerçekleştiren Seydi ve Methi kardeşler, olaydan sonra yanlarına ailelerini de alarak köyden kaçtı. 
 
Yaşanan olayı köylüler olaydan bir saat sonra öğrenebildi. Silah seslerini duyan bir çocuğun olay yerine gelip, durumu şahit olması sonrası diğer köylülere haber vermesiyle katliam ortaya çıktı. 
 
Yaşanan olay sırasında köylülerden büyük bir bölümünün Batman merkezdeki bir düğüne gitmeleri nedeniyle köyde çok fazla kimsenin olmadığını öğrenildi.
 
Yaşanan olayın duyulması üzerine Jandarma ve ambulansların gönderildiği köye çevre köylerden, Kozluk merkez ve Batman'dan aralarında Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir'in ve DBP'lilerin de bulunduğu yüzlerce yurttaş da gitti. 
 
Binlerce kişinin toplandığı facia yerinde kadınlar ağıt yakarken, olayın kesin olarak köy çobanları tarafından yapıldığını ve aralarında hiçbir husumet olmadığını belirten katledilen Selime Efe'nin kardeşi Mehmet Efe, geçtiğimiz bayramda dahi bayramlaştıklarını aktardı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.