Losev

Kosgeb 2. Girişimcilik ve Kariyer Günleri Düzenlendi

A
a

Bitlis'te İş-Kur tarafından, "2. Girişimcilik ve Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

Bitlis İl Kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Müdürü Alaattin Aslan, toplumda derin yaralara neden olan işsizlik sorunlarına kurum olarak çözüm bulmada hızla ilerlediklerini söyledi.
 
Düzenledikleri işgücü yetiştirme kursları ile işsiz ve mesleksiz durumda olan vatandaşlara meslek edindirdiklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
 
"Kurs süresince kursiyerlerin cep harçlıklarını karşılıyoruz. Ayrıca kursiyerlerimizin işgücü piyasasına girmesini kolaylaştırıyoruz. İş başı eğitim programlarıyla işverene, hiçbir maliyeti olmadan istediği nitelikte eleman yetiştirme fırsatını sunuyoruz. Toplum yararına programlar ile uzun süreli işsiz olan ve istihdamında güçlük çekilen dezavantajlı grup statüsündeki vatandaşlara da kısa süreli iş imkanı sunuyoruz. İşsizlik sigortasıyla, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenlere geçici olarak gelir desteğinde bulunuyoruz."
 
Kariyer günlerinde gençlere iletişim, motivasyon, girişimcilik, iş arama becerileri konularında seminer verileceğini belirten Aslan, genç istihdamının kurum için büyük önem taşıdığını ifade etti.
 
Aslan, "Danışmanlarımız, gençlerin doğru meslek seçmeleri ve işgücü piyasasına girmesini sağlıyor. Kariyer günlerinin, işsiz ve işveren arasında köprü olan kurumumuz ve katılımcılarımıza yararlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Ardından kentte istihdama katkı sağlayan işverenlere teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Programa, kurum amirleri, ilçe belediye başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.