Losev

Kongo'da 80 Bin Kişi Yerinden Oldu

A
a

BM, Demokratik Kongo'da hükümet güçleri ve isyancılar arasında çıkan çatışmalarda son bir ayda yaklaşık 80 bin kişinin evlerini terk ettiğini belirtti.

BM Demokratik Kongo Cumhuriyeti Misyonu (MONUSCO) Sözcüsü Madnodje Mounoubai, yaptığı açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde hükümet güçleri ve isyancılar arasında çıkan çatışmalarda son bir ayda yaklaşık 80 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti. Açıklamada, çatışmaların devam ettiği bölgede acil yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, "Silahlı isyancılar ülkede tecavüz, kaçırma ve diğer suçların failleri. Halkın can mal güvenliği yok. Ormanlardaki isyancıların korkusuyla köylerin tamamı boşaldı. Güvenlik güçleri ve Ituri Yurtsever Direniş Gücü arasındaki çatışmalar, Orientale Eyaleti'nin Ituri bölgesinde 22 Ağustos'tan beri devam ediyor" diye kaydedildi. 
 
120 bin Kongolu'nun çatışmalardan etkilendiği, evlerin yıkıldığı, köylülerin mallarının yağmalandığı belirtilen açıklamada, her iki tarafın da ağır makineli tüfek, havan ve roketatarlar kullandığı belirtildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.