Losev

KCK eylemsizlik kararını sonlandırdı

Videoyu Aç KCK eylemsizlik kararını sonlandırdı
A
a

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 10 Ekim’de aldığı ‘eylemsizlik’ kararını sonlandırdığını açıkladı. KCK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin ardından artan operasyonlar nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı 10 Ekim günü ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararını, son dönemdeki askeri operasyonları gerekçe göstererek sonlandırdığını açıkladı.

KCK açıklamasında, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Türkiye’deki bazı çevrelerin ve dış güçlerin çatışmasızlık çağrılarının anlamlı olduğu belirtildi.

Açıklamada seçimlerin ardından PKK alanlarına yapılan hava saldırıları, Hakkari, Yüksekova, Nusaybin ve  Silvan’da son iki günde  8 kişinin öldürüldüğü hatırlatıldı.

Çift taraflı bir ateşkese hazır olunduğunun da ifade edildiği açıklamada AK Parti’nin mevcut politikalarına atıfta bulunularak, bu ortamda eylemsizliği sürdürmenin ve çatışmasızlığın sağlanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

KCK açıklamasında yeni bir çatışmasızlığın ancak Türk devletinde Kürt sorunu konusunda bir çözüm iradesi ortaya çıkması ve çözümü hedefleyen müzakereyle sağlanabileceği ifade edildi ve “Böyle bir durumu arzulayan çevrelerin harekete geçmesi ve AKP’nin politikalarını değiştirmeyi sağlayıp Kürt sorununu çözecek noktaya getirmeleri gerekir,” denildi.

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.