Losev

Kaymakamlık'tan Tatvan Tarihini Anlatan Tatvanname

A
a

Tatvan Kaymakamlığı tarafından SODES projesi kapsamında Tatvan'ın tarihini anlatan "Tatvanname 2013" kitabı hazırlandı.

Proje koordinatörlüğünü Bitlis Eren Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Demirtaş'ın yaptığı "Tatvanname" kitabında geçmişten günümüze Tatvan tüm tarihi yer alıyor.

Yine Bitlis Eren Üniversitesinden Oktay Subaşı'nın fotoğrafla katkı sunduğu kitapta, Tatvan'ın tarihi, bu günkü Tatvan, Tatvan'ın coğrafyası, Tatvan'ın tarihi mirasları, Tatvan'da turizm, türbeler, flora ve fauna, Tatvan'da ekonomik faaliyetler, ulaşım, konaklama, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel hayat, kanaat önderleri, edebiyat ve mizah, giyim kuşam, Tatvan sofrası ve giyim kuşam gibi birçok konu yer alıyor. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, tanıtım kitabının ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Kitabın İstanbul'da düzenlenecek olan Bitlis tanıtım günlerine yetiştirilmesi için büyük gayret sarfedildiğini belirten Kaymakam Erkan, tanıtım günlerinde hem kitabın tanıtımını hem de dağıtacakları "Tatvanname" kitabı ile Tatvan'ı tanıtacaklarını belirtti.

Tatvan'ın bütün bilinen ve bilinmeyen yönleriyle kitapta yer aldığını ifade eden Erkan, "ilçemizin tanıtımına katkı sunacak olan çok güzel bir kitabımız olmuş oldu. Artık bu kitap sayesinde Tatvan ile ilgili merak edilen her şeyi bu kitapta bulmak mümkün olacaktır. Tanıtım günlerinde de bu kitabımızın en iyi şekilde tanıtımını yapacağız. Bunun yanında İzmir'de düzenlenecek olan tanıtım günleri için ise kitabın fotoğraf albümünü hazırlıyoruz. Orada da Tatvan'ı görsel anlamda potansiyellerini ortaya koyacağız. Stantlarımızı ziyaret eden misafirlerimize hediye edeceğiz. Ben kitabın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve kitabın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.