Losev

İsviçre'de Kürtçe Eğitim Yasallaştı

Videoyu Aç İsviçre'de Kürtçe Eğitim Yasallaştı
A
a

Basel'de, Kürtçe eğitiminin yasallaşması yönünde yapılan başvuru kabul edildi.

ANF'nin haberine göre İsviçre'nin Zürih Kantonu'nda Kürtçe'nin okullarda verilmesinin kabulünden sonra, Basel Kantonu'nda da Kürtçe'nin okul müfredatında yer alması onaylandı. 
 
HSK (Heimatliche Sprache und Kultur-Anadilde ve gelinen ülke kültüründe eğitim) programı çerçevesinde, Kürtçe anadilde eğitimin yasallaşması için yapılan başvuruya olumlu yanıt geldi.
 
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Ağustos 2014’ten itibaren Basel Kantonu'nda İsviçre okullarında ayrılacak olan sınıflarda, haftada 2 saat ana dil eğitimi görülecek. Başvurusu kabul gören öğretmen Evin Yağcı konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, ilk etapta Pratteln alanında bir sınıf açacaklarını ve bu amaçla başvuruların yapılmış olduğunu, Basel'de yaşayan Kürtlerin talep etmesi durumunda ise, daha çok sayıda sınıf açma kapasitesi ve hazırlıklarının bulunduğunu belirtti. Kürt Demokratik Toplum Merkezi'nde Kürtçe öğretmenlik yaptığını vurgulayan Yağcı, amaçlarının Kürt çocuklarının ülkeden, anadilden, ülke kültüründen haberdar olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. 
 
Kürtçe Öğretim Derneği yönetiminde yer alan Yağcı, başlattıkları anadilde eğitim çalışmalarını kantonlar düzeyinde İsviçre geneline yaymayı hedeflediklerini ve bu temelde başta öğretmen yetiştirip yeni kurslar açtıklarını, bu çalışmalara ise gönüllü katılım sağlamak isteyenleri destek sunmaya davet ettiklerini kaydetti. 
 
Ailelere de bir çağrı yapan Yağcı, ebeveynlerin çocuklarını anadil eğitimine göndermelerinin hem çocuğun gelişimini, hem de ülkeleri hakkında bilgilenmelerini sağlayacağını ve bunun da çocukların diğer okullardaki gelişmelerine katkıda bulunacağını söyledi. Kürtçe Öğretim Derneği'ne şu e-mail üzerinden ulaşılabilir: zimanekurdi2008@gmail.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.