Losev

İstanbul'da Barış Yürüyüşü

A
a

Çözüme Evet Koalisyonu tarafından Kürt sorununun çözümüne dönük başlatılan sürece destek vermek amacıyla "Dinle, anlat, duy, konuş, çözüme evet" sloganıyla yapılan yürüyüşte İstanbul sokakları barış ve çözüme destek sloganlarıyla yankılandı.

Çözüme Evet Koalisyonu, Kürt sorununda yaşanan çözüm sürecine destek vermek amacıyla Saraçhane Meydanı'ndan Beyazıt Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Saraçhane Meydanı'nda bir araya gelen onlarca kişi önce çalınan davul zurna eşliğinde halaylar çekti.
 
Halaylar sırasında yurttaşlar "Çözüme evet" sloganları ile barış taleplerini haykırdı. Daha sonra aralarında Akil İnsanlar Komisyonu Marmara Heyeti üyeleri Ali Bayramoğlu, Levent Korkut, gazeteci Roni Margulies, DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, Şanar Yurdatapan, akademisyen Ferhat Kentel, BDP PM üyesi Mehmet Boztemur'un da bulunduğu yüzü aşkın kişi "Dinle, anlat, duy, konuş, çözüme evet" pankartını açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ellerinde "Barışa evet" , "Çözüme evet" yazılı dövizler taşıyan kitle, sık sık "Biji biratiya gelan", "Öz öz özgürlük Kürt ulusuna özgürlük", "Bê zıman jiyan nabe" "Yükselt yükselt, barışın sesini yükselt" sloganlarını attı. Eyleme aileleri ile katılan çocukların da barış sloganlarına eşlik ettiği uzun yürüyüş Beyazıt Meydanı'nda sonlandırıldı.
 
'Çözüm sürecine gözümüz gibi bakmalıyız'
 
Yürüyüşün ardından Beyazıt Meydanı'na yapılan açıklamayı Çözüme Evet Koalisyonu adına Yıldız Önen ve Gülden Dönmez birlikte okudu. Açıklamada Kürt sorunu konusunda tarihi adımlar atıldığını belirten Yıldız Önen, "Çözüm kapısının ilk defa net olarak aralandığını" söyledi. Çözüm süreci ile birlikte aylardır hiçbir çatışmanın ve can kaybının yaşanmadığını belirten Önen, "Ne mutlu ki bir tek insan bile ölmedi. Sadece bu bile bize çözüm sürecine gözümüz gibi bakmamız gerektiğini kanıtlıyor" dedi.
 
'Şimdi barış zamanı'
 
Açıklamada savaş isteyenlerin hep küçük bir azınlık olduğunu dile getiren Gülden Dönmez ise savaş çabalarına karşı hep mücadele yürüttüklerini bu sebeple çözüm sürecini de kendi süreçleri olarak gördüklerini ifade etti. Çatışmaların sona ermesi ve diyalog sürecini "politik olarak kimin işine yarar?" sorusu üzerinden değerlendirmediklerine işaret eden Dönmez, en kutsal hak olan yaşam hakkının sağlanması açısından siyasi planların ikinci planda kalmak zorunda olduğunu söyledi. Çözümü savunan milyonların sesi olmak için harekete geçtiklerini sözlerine ekleyen Dönmez, "Artık yollarda şehirlerde, sokaklarda, camilerde, kiliselerde, işyerlerinde okullarda barışı örgütlemeye, barışı konuşmaya, başlıyoruz. Şimdi barış zamanı" diyerek açıklamasını sonlandırdı.
 
Eylem açıklamaların ardından alkışlar ve "Barışa evet" sloganları ile son buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.