Losev

Irak'ta 26 Kişi İdam Edildi

A
a

Adalet Bakanı Hasan el-Shimari "terörizm" ile ilgili suçlamalardan dolayı mahkum olmuş 26 kişinin idam edildiğini açıkladı.

Uluslararası tepkilere rağmen Irak'ta idamlar devam ediyor. Irak Adalet Bakanı Pazar günü gerçekleştirilen toplu infazları bugün açıkladı.

İdam edilenler aralarında El Kaide'ye karşı kurulan Sünni milislerin komutanlarından Adel al-Maşadani’in bulunduğu bildirildi.  Maşadani 2009 yılında bir genç kadının öldürülmesinden dolayı tutuklanarak mahkum edilmişti.

Maşadani, ABD tarafından 2006 yılında El Kaide'ye karşı kurulan Şahwa milislerinin Bağdat'ın en eski mahallelerinden biri olan Fadel komutanıydı. 2008'deki bir af yasasına göre bu milislerin devlete karşı işlenen suçlardan dolayı mahkum edilemiyor.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü Salı günü yayınladığı yıllık raporunda Irak’ta 2012 yılına kadar 129, 2011 yılında 68 kişi idam edilmişken 2013 yılında en az 151 kişinin idam edildiğini yazdı. AFP'ye göre ise 2013 yılında en az 169 kişi idam edildi. Irak idamlarda Çin ve İran'dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Birleşmiş Milletler insan hakları sorumlusu Navi Pillay, Irak adalet sistemini eleştirerek idamın insanlık dışı olduğunu ifade etti.
Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.