Losev

IMEI sorgulama nasıldır

Videoyu Aç IMEI sorgulama nasıldır
A
a

IMEI sorgulama işlemleri artık online olarak yapılabilmektedir. IMEI sorgulama işleminin internet üzerinden nasıl gerçekleştiğini öğrenmek ve IMEI sorgulamaları ile yapacağınız detaylı işlemler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Günümüz modern teknolojisinin yakalamış olduğu hızlı gelişim ivmesi, yaşamın her alanında yeni teknolojik fırsatlar ile karşı karşıya kalmamıza yol açıyor. Tüm dünyada fırtınalar koparan ve büyük bir furya haline gelen akıllı cihaz teknolojisi Türkiye’de de oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. İnsanların yoğun şekilde ilgi gösterdiği akıllı cihazlar pek çok yeni nesil özelliği ile insanların yaşamlarını kolaylaştıran ve yenilikçi fırsatlardan yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Bu gibi etkileri ile de günümüzde yaşamın her alanında yoğun olarak akıllı cep telefonu modelleri ve akıllı tablet bilgisayarlar kullanılıyor.
 
 
Türkiye’de oldukça geniş ve büyük bir pazar hacmine sahip olan akıllı cihaz sektöründeki ikinci el alım-satım işlemleri başta olmak üzere sıfır akıllı cihaz alım işlemlerinde karşı karşıya kalınan çalıntı cihaz gibi durumlara yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından IMEI sorgulama hizmeti başlatıldı. Bir akıllı cep telefonunun ve tablet bilgisayarın kimlik numarası olarak tanımlanabilen IMEI numarası bulunuyor. Bu IMEI numarası ile akıllı cihaza dair her türlü detaylı bilgiye ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan IMEI sorgulama hizmeti ile ulaşabiliyorsunuz.
 
IMEI sorgulama hizmetinden e-devlet sistemi üzerinde yararlanabiliyorsunuz. 2008 yılında hizmete açılan ve dijital ortam üzerindeki tüm online devlet hizmetlerini tek bir portal üzerinde bir araya getiren e-Devlet sistemi üzerinde bulunan e-hizmetler kategorisindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama ekranı ile sorgulama işleminizi kolayca yapabiliyorsunuz. Üstelik bu IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz içinde e-Devlet sistemine giriş yapmanıza da gerek bulunmuyor.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmeti ile akıllı cihazınızın çalıntı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Özellikle de akıllı cihazın çalıntı olup olmadığı, kaydının kim tarafından ve hangi tarihte yaptırıldığı gibi ayrıntılı bilgilere de kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz. IMEI sorgulama işlemi ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) üzerinde IMEI numarasının kaydı bulunup bulunmadığını ve bulunan kaydın ayrıntılarını sorgulayarak, e-Devlet sistemi üzerinden size güncel olarak sunmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.