Losev

Hizan'da Bulunan Memurlar Lokali Gençlik Merkezi Oldu

Videoyu Aç Hizan'da Bulunan Memurlar Lokali Gençlik Merkezi Oldu
A
a

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin çalışmalarıyla daha önce memurlar lokali olarak kullanılan 3 katlı bina, Gençlik Merkezi oldu.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin çalışmalarıyla daha önce memurlar lokali olarak kullanılan 3 katlı bina, Gençlik Merkezi oldu.

İlçenin Kültür Mahallesi'nde memurlar lokali olarak hizmet veren 3 katlı binanın, gençlerin hizmetine sunulması için çalışma başlatan Kaymakam İnci, lokali kapatarak, yapılan onarımın ardından Gençlik Merkezi'ne dönüştürdü.

Haftanın belirli günlerinde ücretsiz sinema gösterimlerinin yapılacağı merkezde bulunan fitness salonunda da herhangi bir ücret alınmadan kadın ve erkeklere spor eğitimi verilecek.

Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede gençlerin vakit geçireceği alanlara ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de devlete adeta yük olan memurlar lokalini kapatıp Gençlik Merkezi'ne dönüştürdüklerini söyledi.

Mülkiyeti Bitlis İl Özel İdaresi'ne ait olan ve İlçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılması için 25 yıllığına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsis edilen binanın, kullanım amacını yitirdiğine dikkati çeken İnci, şunları kaydetti:

"Kullanım amacını yitiren bu bina, atıl vaziyete düştükten sonra yıllarca memurlar lokali olarak kullanıldı. Oyun salonundan farkı kalmayan bu binanın Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi için İl Özel İdaresine talepte bulunduk. Bu talebi yerinde bulan İl Genel Meclisi, binanın Gençlik Merkezi olarak kullanılması için 49 yıllığına Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis etti. Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldıktan sonra atıl durumda olan bina Hizan Gençlik Merkezi olarak faaliyete girdi."

- "Geleceğimizi gençlere emanet edeceğiz"

 "Gençlik, geleceğimizin teminatıdır. Bizler de edindiğimiz emaneti, gençliğe yakışır bir şekilde teslim etmeyi amaçlıyoruz" diyen İnci, bir milletin ve devletin en önemli sermayesinin gençler olduğunu ifade etti.

İnci, göreve başladığı günden itibaren gençler için ilçedeki bütün imkanları seferber ettiğini vurgulayarak, "İlçemizde Gençlik Merkezi yoktu. Gençlerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak 3 katlı Gençlik Merkezi açtık. Gençlik Merkezi'nde serbest zamanlarını ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle uğraşarak geçirecek Hizanlı gençlerimiz, bu merkezde açılacak bağlama, gitar, üflemeli ve vurmalı çalgı, İngilizce, sınavlara hazırlık ve tiyatro kurslarını ücretsiz olarak alabilecek" diye konuştu.

Kaynak : Hizan Haber13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.