Losev

Hayvanları Telef Olan Vatandaş İsyan Etti

Videoyu Aç Hayvanları Telef Olan Vatandaş İsyan Etti
A
a

Yaklaşık bir yıl önce Bitlis’te yaşayan bir vatandaşın 116 küçükbaş hayvanı aynı anda öldü. Konu ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde tahlillerinde temiz çıktığını söyleyen vatandaş isyan etti.

Görüştüğümüz vatandaş Cüneyt Güneş şunları ifade etti; yaklaşık bir yıl önce 116 küçükbaş hayvanım durup dururken öldüler. Yaptığımız tetkikler neticesinde tahlillerin temiz çıktığını gördük. Bu hayvanlarımızın ölmesi üzerine Başta Bitlis Valiliği olmak üzere gerekli tüm kamu kurum kuruluşlarına başvuruda bulunup bize destek olmalarını istedik. Ancak hem başvurduğumuz bu kurumlarımızdan, hem de yöneticilerimizden hiçbir olumlu dönüt alamadık.

Güneş sözlerine devamla; yetkililerimizde biliyorlar ki bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesidir. İlimiz Bitlis’te ise özelikle merkez olarak tarımda yok denecek kadar az, geriye hayvancılık kalıyor. Bizim gibi dar gelirli insanların hayvancılıktan başka çaresi yok. Böyle bir sıkıntıyı yaşamamıza karşılık yetkililerin duyarsızlığına bir anlam veremiyorum. Başka bir yerde bu durum gerçekleşse Afad kapsamında değerlendirilir ve mutlaka mevcut mağduriyet giderilirdi. Ancak ilimiz Bitlis’te bugüne kadar mevcut mağduriyetimize bir çözüm bulunmadı. Bu kadar duyarsızlığa pes diyorum. Şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.