Losev

Hakan Fidan Eski Görevine Geri Döndü

Videoyu Aç Hakan Fidan Eski Görevine Geri Döndü
A
a

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, görevinden istifa ederek AKP’den aday olan ve Erdoğan’ın baskısı ile adaylıktan çekilen Hakan Fidan’ın yeniden MİT Müsteşarı olarak atandığını belirtti.

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, düşen uçaklara ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanının birifing verdiğini hatırlattı. Arınç, Türkiye’de şimdiye kadar son günlerde yaşanan ölümlü kazalara benzer 60 kaza yaşandığını belirtmesine rağmen bu sayının Dünya’da yaşanan kaza ortalamalarının altında olduğunu belirterek, “Şu ana kadar 60 uçak hizmet dışına çıkmıştır. En az kaza sayısı Türkiye'dedir. Şükürler olsun ki bu uçaklarımızı kullanan pilotlarımız deneyimli pilotlardır” diye konuştu. Arınç, kaza yapan söz konusu uçakların da modernize edildiğini ve 2020 yılına kadar görevde kalacaklarını söyledi.

Fidan yeniden müsteşar

Hakan Fidan’ın adaylığını geri çekmesine yönelik bir soruyu da cevaplandıran Arınç, “Hakan Fidan son günlerde en çok konuşulan isim oldu, görevinden ayrılmıştır, ilk haberdar olan benim, bunu bir programda öğrendim ve o zaman ‘eğer sadece milletvekili olmak için aday olmuşsa bu bir israftır’ dedim. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı benim düşüncelerime yakın düşünceler ifade etti. Başbakan başvuruyu olumlu buldu” diye konuştu. Arınç, Fidan’ın adaylıktan çekilmesinin ardından yeniden Başbakan tarafından MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini belirterek, “Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır" dedi.

‘Gül’ün adaylığı Parti içinde değerlendirilir’

Gül’ün AKP’den aday olup olmayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Arınç, “Sayın Abdullah bu partinin kurucusudur başarılı bir siyasetçidir, şuanda siyasetin dışındadır. Elbette AKP kendisinden istifa edebilir buna ihtiyaç duyabilir. Partimiz eğer böyle bir ihtiyaç duyuyorsa, partiye davet edebilir. Başbakanımız parti ihtiyaçlarını, böyle bir şeye gerek olup olmadığını Sayın Gül’ün düşüncelerini alarak değerlendirebilir. Görüşmelerde bu konu geçmemiştir, belki parti içi dinamiklerde bu konuyu değerlendirebilir” diye konuştu.

Erdoğan’dan ‘Güvenlik paketi’ talimatı

İç Güvenlik Paketinin geri çekilip çekilmeyeceği yönündeki bir soruyu değerlendiren Arınç, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı da eksiği var fazlası yok dedi. Süreçte ikinci bölüm bitti şimdi üçüncü bölüm başlayacak. Bazı partiler gensorular vermek üzere Meclis'i oyalamaya çalışıyorlar. Yapılan iş doğrudur ve yapılacaktır” şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.