Losev

Güroymak'ta Kadın Sağlığı Paneli Düzenlendi

Videoyu Aç Güroymak'ta Kadın Sağlığı Paneli Düzenlendi
A
a

Güroymak Belediyesi (Norşin) tarafından kadın sağlığı paneli düzenlendi. Panelde toplumda kadının yaşadığı travmalar ve mevcut sorunları üzerinde konuşmalar yapıldı.

Güroymak (Norşin) İlçesi’nde Güroymak Belediyesi tarafından kadın sağlığı paneli düzenlendi. Belediyeye ait kültür merkezinde düzenlenen panele Tatvan Belediyesi Halk Sağlık Merkezi doktoru Osman Fatih Şanlı, Tatvan Mizgin Kadın Danışmaevi Sosyoloğu Derya Demir’in yanı sıra ilçede yaşayan çok kadın katıldı.

Moderatörlüğünü Güroymak Belediye Halkla ilişkiler Sorumlusu Nevin Daşdemir’in yaptığı panelde salona “ Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz” pankartı asıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Nevin Daşdemir, Ortadoğuda özelde de bölgede tarihten bu güne yaşanan savaşlardan acının en büyüğünü kadınların çektiğini belirtti. Kürt kadının tarihten bu güne toplumun hep öncüsü olduğunu belirten Daşdemir, bu gün yine ülkenin içinde bulunduğu mevcut barış ortamının da yine kadınların yoğun çabasıyla destek bulduğunu söyledi. ‘ Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez ‘ İlk olarak konuşan panelist Tatvan Belediyesi Halk Sağlık Merkezi Doktoru Osman Fatih Şanlı kadın sağlığı ile ilgili panele Katalan kadınlara bilgilendirme konulu sunum yaptı.Şanlıdan sonra Tatvan Mizgin Kadın Danışmaevi Sosyoloğu Derya Demir konuşma yaptı.

Toplumda kadınlardan gerçek anlamda kadın olma bilincinin yaratılması için yoğun çaba harcanması gerektiğini belirten Demir, bu kadın bilinci olmadığı için haliyle eril zihniyetin hegamonyası altında kaldığını söyledi. Hayatın her alanın da kadının tahakkümcü erkek zihniyetinin şiddetine maruz kaldığını dikkat çeken Demir, kadının özgürleşmediği bir toplumun özgürleştiğinin söylenemeyeceğini belirtti.

Panelistlerin yaptıkları konuşma ve bilgilendirmelerin ardından; panel soru cevap şeklinde devam etti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.