Slayt Gösterisi
Losev

Güroymak’ta bitkisel üretim ve hayvan sağlığı ile mücadele toplantısı

Videoyu Aç Güroymak’ta bitkisel üretim ve hayvan sağlığı ile mücadele toplantısı
A
a

Güroymak ilçesinde hayvansal desteklemeler, hayvan sağlıkları ile mücadele ve tarım sektöründeki konulara yönelik köy muhtarlarına ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı Güroymak Barajyolu Mahallesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. 
İlçedeki tarımsal alanda yaşanan gelişmeler, çiftçilerin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Güroymak Devlet Hastanesinde görev yapan Doktor Ciran Müştakhan hayvanlardan bulaşan hastalıklar hakkında bilgiler verdi.

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş toplantıda, çiçek, kuduz, şap, brucella ve PPR hastalıklarının durumu, aşılamaların hastalıklarla mücadeledeki önemini belirtti.

Kardaş konuşmasının devamında, yetiştiricilerin aşılama katılımının en üst düzeyde sağlanması şarbon ve brucella hastalıklarının önüne geçilmesidir. Tarım sektöründe genel olarak köylerde faaliyet yürütülmektedir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda muhtarlıklarımız ile birlikte koordinasyonumuzu sağlamaya devam edeceğiz. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tarım ve hayvan destekleme projeleri verdik yakın zamanda projelerimizin onayı ile çiftçilerimize müjdeli haberleri vereceğiz dedi.

Tarsim Van Bölge Müdürlüğünden Meriç Özdemir ise muhtarlara Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) tanıttı. Hayvan hastalıkları, kuraklık ve dolu zararı gibi olumsuzluklarda bu sigortaların yaptırılmasının üreticiyi mağdur olmaktan kurtaracağına işaret edildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.