Losev

Gölbaşılı Gençler Gelecekleri İçin Göl-Der'i Kurdular

A
a

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde zor şartlarda okuyarak meslek sahibi olan gençler beldedeki diğer gençlerin daha iyi şartlarda okuyabilmelerine destek sağlamak amacıyla Gölbaşı Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Spor Kulübü Derneği’ni (GÖL-DER) kurdular.

Gölbaşı beldesinde zor şartlarda okuyarak meslek sahibi olan doktor, avukat, gazeteci, akademisyen, öğretmen, mühendis, veteriner, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarının biraya gelmesiyle kurulan GÖL-DER bundan sonra dernek çatısı altında faaliyetlerini yürütecek.
 
Ramazan Bayramında bir araya gelerek istişare toplantısı yapan doktor, avukat, gazeteci, akademisyen, öğretmen, mühendis, veteriner, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarındaki üyeler alınan karar doğrultusunda beldedeki gençlere destek olmak ve gençlerin daha iyi şartlarda okumalarını sağmak amacıyla dernekleşme kararı almıştı. Kararın alınmasının ardından ise yapılacak olan faaliyetlerin tek çatı altında yürütülmesi amacıyla Gölbaşı Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Spor Kulübü Derneği (GÖL-DER) kuruldu.
 
Dernek Başkanı Mahir Okay başkanlığında kurulan GÖL-DER bundan sonraki süreçte beldedeki gençlere hem yön gösterecek, hem maddi ve manevi olarak destek sağlayacak hem de belde de daha çok gencin eğitime kazandırılması ve beldenin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için katkı sağlayacak.
 
Yapılacak olan tüm faaliyetlerin artık dernek çatısı altında yürütüleceğini belirten GÖL-DER Başkanı Mahir Okay, dernek olarak tek amaçlarının beldelerinde ki gençlere bir şeyler katmak ve yine beldede ki yaşam standartlarını arttırmak olduğunu belirtti. Dernek bünyesindeki beldede zor şartlarda okuyarak meslek sahibi olan doktor, avukat, gazeteci, akademisyen, öğretmen, mühendis, veteriner, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarıyla bilikte bir birinden farklı birçok projeye imza atacaklarını anlatan Okay, “Beldede okumayan gençlerin eğitime kazandırılması, okuyan gençlere ise rehber olunarak onların daha iyi şartlar da okumalarına yardımcı olma, beldedeki spor aktivitelerini arttırma, belde de sağlık taraması yapma, verimli tarım ve diğer birçok konu üzerine girişimlerimiz olacaktır. Dernek bünyemizdeki üyelerimize baktığımızda birbirinden farklı çok sayıda meslek grubuna üye arkadaşlarımız bulunuyor. Bu arkadaşlarımız kurmuş olduğumuz dernek bünyesinde elinden geldiğinde beldemizde kendi alanından bir şeyler katmaya çalışacaktır. İnanıyorum ki bu projemizin çok kısa bir sürede meyvelerini almaya başlayacağız” dedi.
 
Oluşturulan dernek binasında bundan sonra beldede ki sadece gençlerin eğitim sorunlarıyla yetinmeyip birçok alanda da yararlı faaliyetler yürüteceklerine vurgu yapan Okay, "Beldemizde uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projenin hayat geçirilmesiyle beldemizde çok şeyin değişeceğine inanıyorum. En azından dernek olarak bizler bu değişiklikler için bu yola çıktık” diye konuştu.
 
GÖL-DER Başkanı Okay ayrıca ilk istişare toplantısı geçen ramazan bayramında yapıldığını hatırlatarak ikinci toplantının ise kurban bayramından sonra yapılacağını duyurdu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.