Slayt Gösterisi
Losev

Euro ve dolardan yeni tarihi rekor

Videoyu Aç Euro ve dolardan yeni tarihi rekor
A
a

Euro ve dolar yeni tarihi rekor seviyelere ulaştı. Saat 13.05 itibariyle Euro 5.0022, dolar ise 4.0757 liradan işlem gördü. Gram altın 173 lira.

Ticaret savaşı endişeleriyle küresel piyasada değer yitiren dolar ve euro, Türkiye’de yükselmeye devam ediyor. Dolar güne 4.05, euro da 4.97 liradan başladı. İlerleyen saatlerde her iki kur da rekor üstüne rekor kırdı. Saat 13.05’te euro 5.0022, dolar ise 4.0757 lirayı gördü.

Dolar geçen hafta 4.0620 lira ile, euro da 4.9766 lira ile rekor düzeye çıkmıştı.

Çeyrek altın 284 liradan satılırken, gram altın 173 liradan işlem görüyor.

Borsa İstanbul Endeksi (BİST-100) ise geçen haftanın sonun gününü yüzde 0.18 düşüşle 114 bin 737 puandan tamamladı.

İş Yatırım’ın , “Piyasalarda teşvik paketi heyecan…” başlıklı günlük piyasa bülteninde, “Sağduyunun çılgın popülizme karşı galip geleceğine oynayan piyasalar ABD kapanışı sonrası Trump’ın sürpriz Çin hamlesiyle sarsıldı” denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

“ ABD ile Çin arasındaki gölge boksu piyasaların canını yakmaya başladı. Korumacı söylemler sonrası kamuoyu desteği yüzde 50’nin üzerine çıkan Trump’ın ilave 100 milyar dolarlık Çin ithalatına gümrük vergisini değerlendirdikleri açıklaması üzerine ABD ve Çin borsaları sert satışlarla geriledi.

ABD’nin soya ihracatının yüzde 56’sını alan Çin’in yüzde 25’lik ek gümrük vergisi koyması ABD soya fiyatlarını düşürerek çiftçilerin Cumhuriyetçilere verdiği desteğin azaltarak Trump’ın geri adım atmasına neden olabilir.

Dünya piyasaları ABD ile Çin arasındaki gölge boksuna odaklanırken Türkiye piyasaları haftaya bugün açıklanması beklenen 128 milyar lira tutarındaki teşvik paketinin heyecanıyla başlıyor. Başta enerji, petro-kimya, madencilik, tarım, haberleşme, sağlık olmak üzere 12 sektörde dev bir teşvik paketi açıklanacak.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.