Losev

Erdoğan Obama ile görüştü

Videoyu Aç Erdoğan Obama ile görüştü
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştüğü, görüşmede Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Rusya uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusunun ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama Suriye sınırındaki Rusya uçağının düşürülmesi ile ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bu akşam gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alınmıştır.

“ABD Başkanı Obama, Türkiye’nin ulusal egemenliğini savunma hakkının ABD ve NATO tarafından desteklendiğini ifade etmiştir.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtmişlerdir.

“İki lider, Suriye’de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere DAİŞ’e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etmişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.