Losev

Erdoğan'dan Davutoğlu'na misillemesi

Videoyu Aç Erdoğan'dan Davutoğlu'na misillemesi
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığına ilişkin “Hayırlı, isabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” sözleri AKP’de bomba etkisi yarattı. Erdoğan’ın sözleri kulislerde Hakan Fidan’ın adaylığı başta olmak üzere görüş ayrılığı yaşadığı Davutoğlu’na “kendine gel, benimle ters düşme” mesajı olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığıyla ilgili “Hayırlı, isabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” dedi. Erdoğan’ın sözleri Hakan Fidan’ın adaylığı başta olmak üzere görüş ayrılığı yaşadığı Başbakan Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlandı. Ahmet Davutoğlu ise Gül’ün adaylığı için “Ne zaman arzu ederlerse AK Parti’nin kapıları her zaman açıktır” şeklinde konuştu.

Türk Metal Sendikası tarafından dün düzenlenen Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı’na katılan Erdoğan salona girdikten sonra kadınlara karanfil dağıttı. Kadının analık vasfına vurgu yapmanın, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine ona karşı sonsuz bir hürmetin ifadesi olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bazıları diyor ki ‘Bize ana demeyin. Biz, kadınız.’ Ben, diyorum ki doğuran, doyuran, yetiştiren... Ben, anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım, ayağını çekerdi, ben zorla öperdim” diye konuştu. Erdoğan, kadın ile erkek arasındaki “fıtri farklara” işaret etmenin, kadına karşı ayrımcılık değil tam tersine onun haklarının korunmasının garantisi olduğunu da ileri sürdü. Başörtülü kız öğrencilerin okulların kapılarından sokulmadığını belirten Erdoğan, iki kızının da aynı akıbete uğradığını, 4 çocuğunun katsayı kotasına tabi tutulduğunu ve yurtdışında okuduklarını bildirdi. Birilerinin başörtülü kadınların kamuda hatta özel sektörde kökünü kurutmanın mücadelesini verdiklerini savunan Erdoğan, “Şimdi, erkek ve belli kalıpta bayanlar kamuda çalışıyor da niye diğeri çalışmasın, ne farkı var” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.