Losev

En az 2 bin Ezidi yaşamını yitirdi

Videoyu Aç En az 2 bin Ezidi yaşamını yitirdi
A
a

Şengal’de IŞİD’in sivillere yönelik katliamları devam ederken, buna karşı YPG ve operasyonları da sürüyor. Gazeteci Hayri Kızıler’in aktardığına göre en az 2 bin Ezidi katledildi.

3 Ağustos’ta Şengal’in Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırısına uğramasıyla korkunç bilanço ortaya çıktı. Gazeteci Hayri Kızıler’in aktardığına göre en az 2 bin Ezidi katledildi. Bin 500 dolayında gencin de IŞİD tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.

Bölgeden alınan bir başka bilgi de bin dolayında Ezidi’nin Badoş Zindanı’na götürüldüğü yönünde.

Şengal kentinde ibadet yerleri de IŞİD tarafından yıkılmış durumda.

On binlerce kadın, çocuk ve yaşlının Şengal dağlarındaki açlık ve susuzlukla mücadelesi devam ediyor.

Şengal’de IŞİD’in sivillere yönelik katliamları devam ederken, buna karşı YPG ve operasyonları da sürüyor. Gazeteci Kızıler, Şengal’in kuzeyinin Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) denetimine geçtiğini belirtti.

Ayrıca Sukağa köyünde, Şengal Savunma Birlikleri ve IŞİD arasında yoğun çatışma yaşanıyor. Köyde önceki akşam siviller alandan tahliye edilirken, dün sabah saatlerinde çatışmalar yeniden başladı.

Çatışmaların yaşandığı bir başka bölge de Rabia.

Rabia merkezde Kürt Savunma Birlikleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. IŞİD’in ağır silahlar kullandığı çatışmalarda, kayıplar konusunda detaylı bilgi edinilemedi. IŞİD’in Rabia’da özellikle YPG’lilerin Şengal Dağı’na sığınan Ezidileri tahliye etmek için oluşturduğu koridoru kırmaya çalıştığı bildirildi. IŞİD’in Şengal Dağı ile iletişimi kesmeye çalıştığı ve YPG’nin direnişi nedeniyle bunu gerçekleştiremediği öğrenildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.