Losev

Emekli Öğretmenden Öğrenciler'e Ahlat Tarihi

A
a

Ahlat'ta emekli Milli Eğitim Müdürü olan İsmail Yurttaş, YİBO öğrencileri ile buluştu.

Emekli Milli Eğitim Müdürü olan İsmail Yurttaş, YİBO öğrencileri ile bir araya gelerek, öğrencilere "Vatan Sevgisi ve Ahlat Tarihi" hakkında bilgiler aktardı.
 
YİBO Müdürü Mesut Adıyaman, değerler eğitimi kapsamında okulda her hafta bir konu işlediklerini ifade ederek, bu hafta ise işledikleri "Vatan Sevgisi ve Ahlat Tarihi" konularında emekli Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş'ı davet ettiklerini söyledi. YİBO Müdürü Adıyaman, "Her hafta okulumuzda bir konu işliyoruz. İşlemiş olduğumuz bu konularda da alanında uzman kişileri okulumuzda misafir ediyoruz. Bu günkü misafirimizde emekli Milli Eğitim Müdürümüz ve aynı zaman da tarih öğretmeni olan İsmail Yurttaş'tır. Ahlat ile ilgili çalışmalar yapan, kitabı olan Ahlat sevdalısı bir insanı davet ettik. Bizi kırmayarak buraya kadar gelen İsmail Yurttaş'a teşekkür ediyoruz. Okul bitimine kadar her hafta bir konu işleyeceğiz" dedi.
 
YİBO öğrencileri ile buluşan İsmail Yurttaş ise, öğrencilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Vatan sevgisini şimdi de gelecekte de uygulayacak olan sizlersiniz. 7 yıllık aradan sonra yeniden öğrencilerle bir arada olma fırsatını bana verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bir insanın bildiklerini gencecik ve tertemiz beyinlerle paylaşabilmesi güzeldir. Vatan sevgisi, ancak bu bilgilerin beyinlere nakşedilmesiyle gerçekleşebilir. Çünkü insanlar bilmediklerinin düşmanıdırlar. Bildiklerinin dostu olabilirler. Vatanı, milleti, bayrağı, dini, kutsal kitabımızı, ailemizi, yakın ve uzak çevremizi bilmeden gerçek bir sevginin yüreklere yerleşmesi mümkün olmaz. Bundan dolayı değer verdiğimiz her şeyi öncelikle bilmemiz gerekir. Vatan, bir milletin üzerinde bağımsız olarak yaşadığı, bayrağına özgü bir şekilde dalgalandırdığı, kendi dilini özgür bir şekilde ifade edebildiği toprak şekline denir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin topraklarına baktığımızda dünyanın en önemli stratejik yerlerinden birisindedir. Çünkü Batısında Ege Denizi, Kuzeyinde Karadeniz, Güneyinde Akdeniz ve Orta Doğu ile Avrupa arasında ki bir köprü olması nedeniyle önemli bir ülkeyiz" dedi.
 
YİBO Konferans Salonunda düzenlenen program, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.