Losev

Ebeler Haftasında Çözüm Bekliyoruz

Videoyu Aç Ebeler Haftasında Çözüm Bekliyoruz
A
a

21-28 Nisan Ebeler Haftasında Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Yüksel Koçak basın açıklamasında bulunarak Ebe arkadaşların sorunlarına çözüm beklediklerini ifade ederek Ebeler haftasını kutladı.

1900 lü yıllara dayanan ebe’lik mesleği Doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görevİ kahramanca ifa eden herzaman önceliği anne ve bebek sağlığı olan tüm ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler haftasını mutlu ve rahat bir şekilde karşılamalarını isterdik.

Büyük özveri ile çalışan Ebeler Ücret yetersizliği,mobing baskı,iş güvencesi,sabit ek ödeme dışında almış oldukları düşük performans ücreti,kreş hizmeti,yetersiz istihdam,Vekil ebe hemşirelik, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum ediliyorlar.

Anne ve bebek ölümleri oranındaki yüksekliğin, istihdam edilen ebe sayısının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır

Nöbetler, Yoğun Vardiyalar ve icaplı çalışma sistemi ile aşırı bir iş yükü altında çalışmak zorunda kalıyorlar.

Eğitim ve sertifika programları ihtiyacı karşılayacak düzeyde yapılmıyor. Yapılanlara katılım konusunda da haksızlıklar oluyor. Ebeler bazı sertifika ve eğitim programlarına dahil edilmiyor.

Tüm sağlık çalışanları gibi enflasyon karşısında eriyip giden ücretler, sözde kalan bir yıpranma payı, sefalete mahkum edilen emeklilik nedeniyle geleceklerinden endişe duyuyorlar.

Aldıkları ücretler yeterli değildir. Şiddet ve mobbinge maruz kalmaktadırlar. Aileye hizmet verenlerin, annelerin ve bebeklerin yanında olanların, ailelerine vakit ayıramamaları, kreş hizmetinden bile çok büyük oranda mahrum kalmaları kabul edilebilir gibi değildir.

Aileye ve çocuğa çok önem verdiğini iddia eden ve bunu sık sık dile getiren bir iktidarın anne ve çocuk sağlığının temel taşı ebelerimizin sorunlarına kulak tıkaması da ayrı bir çelişkidir

2014 yılında 1 milyon 337 bin doğumun gerçekleştiği ülkemizde anne ve bebek sağlık hizmetlerinde çok önemli bir görevi ifa eden arkadaşlarımızın çalışma hayatında sıkıntıları olmamasını arzu ederdik.

Türk Sağlık-Sen olarak 21-28 Nisan Ebeler Haftasında sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz. Göstermelik kutlamalar yerine ebe arkadaşlarımızın mağduriyetlerini çözmeden, taleplerini karşılamadan yana bir tavır ortaya konulmalıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle yurdumuzun dört bir yanında fedakarca hizmet sunan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftasını kutluyoruz.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.