Losev

Durer: Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyoruz

Videoyu Aç Durer: Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyoruz
A
a

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 23. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Durer, mesajında, Özal'ın ileri görüşlü, büyük bir devlet ve siyaset adamı olduğunu belirtti.

Özal'ın, en demokrat liderlerinden biri olarak tarih sayfalarına ismini altın harflerle yazdırdığını bildiren Durer, şunları kaydetti: 

"Ülkemizin değişim sürecinde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında çok büyük emek ve gayret sarf etmiştir. Özal, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Merhum Özal anlatılarak satırlara, sayfalara sığmayacak kadar önemli ve büyük bir devlet adamıdır. Bütün halkımızın ve dünyanın takdirini kazanmış olan Özal, sevgi, barış, hoşgörü ve siyasette uzlaşmanın sembol ismi olmuştur. Aradan geçen yıllara rağmen hiç unutulmadı. Bugün Özal'ın büyük siyaset adamlığını, sevenleri de eleştirenleri de kabul ediyor. Fakat şu bir gerçek ki Türkiye Özal'ı ve onun yapmak istediklerini anlamakta çok geç kaldı. Yılmadan ve yorulmadan Türkiye için çalışan, muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı hedefleyen ve tutkulu bir şekilde bunu arzulayan Özal'a ülkemiz çok şey borçludur. Özal, memuriyetinden başlayarak cumhurbaşkanlığına kadar hep büyük Türkiye hayallerini anlattı. Fikirleri, reformları ve çok önemli hamleleriyle Türkiye'nin önünü açtı. Bu vesileyle 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı rahmet ve minnetle anıyoruz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.