Losev

Diyarbakır'ın Beş Köyü Artık Batman'a Ait

A
a

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı olan 5 köy ve Bismil ilçesine bağlı olan 5 köy ve mezranın geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Batman'a bağlanması sonrası söz konusu köyler Batman haritasındaki yerini aldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Diktepe, Kocalar, Boyacı, Akbaş, Akuba köyleri ve mezralarının Batman'a bağlanma dosyasının İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması üzerine, söz konusu köyler, Batman Kadastro İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Batman haritasındaki yerini aldı. 5 köyün bağlanmasıyla yaklaşık 10 kilometrelik alanın yansıtıldığı yeni il haritası resmi kurumlara dağıtıldı.

Söz konusu 5 köyün sakinleri, yıllardır bir resmi işlem için 5 kilometre ötedeki Batman'a gitmek yerine Diyarbakır merkeze ya da Bismil ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı.

Yapılan başvuru üzerine köy ve mezraların Batman sınırlarına dahil edilmesi için Diyarbakır Valiliği'nden onay çıkması ve İçişleri Bakanlığı'nca da kararın onaylanması üzerine 5 köy ve bağlı mezraları geçtiğimiz aylarda Batman'a bağlanmıştı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.