Losev

Demirtaş Belediye Başkan Adayı Tanıtımı İçin Bitlis'te

Videoyu Aç Demirtaş  Belediye Başkan Adayı Tanıtımı İçin Bitlis'te
A
a

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Belediye Başkan adayı tanıtımı için Bitlis’e geldi.

Diyarbakır'dan karayoluyla Bitlis'e gelen Demirtaş, şehir girişinde partililer tarafından karşılandı. Demirtaş, saat 10.00'da Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami önünde bir miting gerçekleştirdi. Demirtaş, "Bizler siyasete koltuk sevdası için girmedik. Onu yapan yeterince parti var. O koltuk sevdası için birbirinin değerlerine hakaret eden, birbirini hiçe saya yeterince parti var. Bizler BDP olarak Halkın Emek Partisinden bu yana siyasetimizi büyütürken, halkımız bu partilere mecbur olmasın, bu partilere mahkum olmasın diye yola çıktık. Çünkü kendi anavatanımızda kendi topraklarımızda binlerce yıllık vatanımızda bize yapılanları biz hakaret olarak kabul ettik. Biz bunları kabul etmeyerek siyaset yaptık. Bugün geldiğini siyasetin geldiği noktaya bakın. Eğer siyaseti gerçekten halk için yapıyorlarsa, yoksullar, işçiler, ezilenler için yapıyorlarsa siz bu tabloya bir bakın" dedi.

Demirtaş, evine ekmek parası götüremeyen babaların olduğunu belirterek, "Bitlis'in yüzde 70'i işsiz. Bugün evine ekmek götüremeyen birçok baba var. AGeçen yıl Bitlis'ten 160 milyon TL vergi toplanmış. Ancak Bitlis'e 73 milyon TL'lik kamu yatırımı yapılmış. Yarısını bile Bitlis'e harcamamışlar" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Demirtaş ve beraberindekiler seçim bürosunun açılışına katıldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.