Losev

Demiröz Bitlis'te Okuduğu Okulu Ziyaret Etti

Videoyu Aç Demiröz Bitlis'te Okuduğu Okulu Ziyaret Etti
A
a

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz eğitim gördüğü Bitlis'teki Yükseliş İlkokulunu ziyaret etti.

Beş sınıfı belli belirsiz aydınlatan gaz lambasının loş nostaljisinden eğitimde adeta dünle bugünün resmini çizdi. Ancak not düştü: ““Umarız, eğitimde dünkü elektriksiz okullar yerine internet imkanına sahip bugünkü variyet, bolluk ve teknik imkanlarımızın hakkını hem eğitimcilerimiz, hem de gençlerimiz verirler. Yüksek ahlak ve maneviyat sahibi, nefsinin esiri değil efendisi olan gençler olarak yetişirler. Millet ve iktidar olarak bütün gayret ve beklentimiz budur.”

Bitlis milletvekili Vedat Demiröz ilkokul eğitimini aldığı Merkez Yükseliş İlkokulunda yeni eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Eğitim öğretim yılının açılışı münasebetiyle Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim yılı açılış programını Merkez Yükseliş İlkokulunda yaptı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü ile beraber idareci öğretmenler ve bürokratlar katıldı.

Renkli sahnelerin yaşandığı programda Milletvekili Vedat Demiröz okul idareci ve öğretmenleriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.Yükseliş İlkokuluna yaptığı katkılardan dolayı okul idaresi tarafından plaket verilen Demiröz öğrencilerle de bol bol sohbet etti.

GAZ LAMBASINDAN, İNTERNET DÜNYASINA!

Demiröz öğrencilere de hitap ederek onlara tavsiyelerde bulundu. Kendi öğrencilik dönemleriyle bugünkü imkanları kıyasladı. Tecrübelerini ve başarı hikayesini anlattığı programda öğrencilere de hedefler çizdi. Öğrencilerin sağlıklarına dikkat etmelerini, gelecekle ilgili bir hedef belirlemelerini ve mutlaka bir spor yada sanat dalıyla ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Milletvekili Vedat Demiröz yaptığı konuşmada:

“Bizim öğrenciliğimizde elektrik yoktu, gaz lambasının yetersiz ışığında ders çalışıyorduk. Defter kitap kolay kolay bulunmuyordu. Çoğunlukla derme çatma binalarda beş sınıf bir arada eğitim almaya çalışıyordu. Bir öğretmen, aynı anda hem 1. sınıf, hem 2,3,4 ve 5.sınıfa ders anlatmaya çalışıyordu.” diyerek, kendi çocukluk dönem şartları ile eski Türkiye'nin resmini çizdi.

BUGÜNKÜ EĞİTİM İMKANLARINI BİZ, HAYAL BİLE EDEMEZDİK

Geçmişin, teknik olarak bugüne göre çok daha geriden, az imkanlarına karşın, samimi ortamından da bahseden Bitlis Milletvekili Demiröz, “Ancak, bugün yeni, tertemiz binalarda, ayrı ayrı sınıflarda, akıllı tahtalar, bilgisayarlar ve internet imkanıyla yapılan bir eğitime kavuştuk. Bizim zamanımızdan, belki de hiçbir kimse, Türkiye'de okullarımızın bu şartlarda bir eğitim imkanına kavuşacağını hayal bile edemezdi.O yüzden diyoruz ki, hayaldi, gerçek oldu.”diye konuştu.

EĞİTİMCİ VE ÖĞRENCİLERDEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK!

Demiröz, “Umarız, bugünkü variyet, bolluk ve teknik imkanlarımızın hakkını hem eğitimcilerimiz, hem de gençlerimiz verirler. Ailelerinin, ülkemizin, milletimizin ve bütün insanlığın selameti için çalışan, fedakar, yüksek ahlak sahibi zirve şahsiyetler olurlar.

Çünkü güce ve menfaate değil, hakka ve adalete inanan bir nesil en kıymetli ve en büyük gücümüz olacaktır. Bütün çaba ve beklentimiz bunun içindir” dedi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.