Losev

DBP iki aile arasındaki husumete son verdi

Videoyu Aç DBP iki aile arasındaki husumete son verdi
A
a

Midyat DBP ilçe Örgütü, Halaxi Ailesine mensup iki aileyi barıştırmak için barış yemeği verdi. Barış Yemeğine katılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Türk Devleti yıllarca Kürt halkının arasına kirli bir siyaset sokarak, bizleri birb

Demokratik Bölgeler Partisi Midyat ilçe örgütü, geçtiğimiz günlerde Halaxi ailelesi mensup Acar ve Aslan ailesi arasında yaşanan husumeti sonlandırmak için barış yemeği verdi. Halaxi mahallesindeki halk evinde verilen barış yemeğine, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP, DBP Mardin Eş Başkanları ve Midyat ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Genel Sekreter Ahmet Zirek ve Acar ve Aslan ailesinin fertleri katıldı. Barış yemeğinde konuşan Eş Başkan Türk, bugün burada barışın gerçekleşmesi için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, ''’Kürdistan yani ülkemizde kardeşçe, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu halk çok zor ve sancılı günlerden geçti ve bu durum halen devam ediyor.  Umut ediyoruz ki halkımız bundan sonra ulusal bir bilinçle sorunlarını kardeşçe çözmesidir. Halaxi halkı geçmişte sorun yaşadığı ailelerle,  sorunları çözüme kavuşturup barışçıl bir adım atarlardı. Biz bu barışçıl tutumlarından dolayı minnet duyuyoruz’’diye konuştu.
 
‘Kürt gençleri halkların geleceği için savaşıyor’
 
Türk konuşmasını şu şekilde devam ederek, ‘’Bugün Ortadoğu’da halkımızın yaptığı fedakarlıklara bakmasak halkımızın emeğini nasıl anlarız.  Bunları göz artı edersek tarihten ders çıkarmamış oluruz. Bugün Kürdistan’ın dört parçasında, Kürt halkına yönelik saldırılar devam ediyor. Kobanê’ye yönelik  üç aya aşkın bir süredir barbarca saldıralar devam ediyor. Ama halkımız canlarını feda edip, toprak ve namuslarına sahip çıkarak şahadete ulaşıyor. Böyle bir dönemde bizde ulusal bir bilinçle geleceğimize sahip çıkmalıyız.  Kürt gençleri halkların geleceği için savaşıyor. Devlet yıllarca aramıza kirli bir siyaset sokarak bizi bir birimize düşürdü. Bu siyaset yeni değildir ta; Osmanlı,  Yavuz Sultan Süleyman ve Türkiye Cumhuriyetine kadar dayanıyor. Bu zihniyet sonucunda birbirimizle kavga ederek hak ve hukukumuzu savunmaz olduk” şeklinde konuştu. 
 
Türk: Biz barış için mücadele eden bir hareketiz
 
21’ci yüzyılı Kürt halkının özgürlük yüzyılı olacağını savunan Türk, Kürtlerin eski Kürt olmadığını dile getirerek, “Yıllardır süren özgürlük mücadelemizle, Ortadoğu’da büyük bir güç olduk. Dünya siyaseti dahi artık, Ortadoğu’da Kürtsüz siyaset yapılamayacağın söylüyor.  Bu nedenle halkımızın geleceği için vazifelerimizi yerine getirmeliyiz.”  Eskiden aşiretler arasında yaşanan kavgalarda bölge halkının çok zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Türk, “Bu yaşananlara rağmen nerede bir barış olduğunu duyduğumda tüm dünyanın benim olduğun hissediyorum. Partimizde barışa çok önem veriyor. Biz barış için mücadele ediyoruz. Partimiz ve belediye eş başkanlarımızın adına burada gerçekleştirilen barıştan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.
 
Eş Başkan Türk’ten sonra DBP Mardin il Başkanı Ömer Öcalan, Biz Kürtlerin birbirimizle konuşup sorunlarımız halledebileceğimizi söyledi. bütün dünyanın Kürtlerden söz ettiğini dile getiren Öcalan, ‘’ Kürtler tüm dünyaya ve Türkiye’ye kabul ettirdiler. Kendi aramızdaki küçük sorunları çözmezsek bu bizim için ciddi bir sorun haline gelir. Buradaki barışın hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.
 
Barış yemeğinde son olarak konuşan Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Halkımızın büyük fedakarlık gösterdiği bu dönemde ittifakımızı daha fazla güçlendirmemizin gerektiğini söyledi. Sarıyıldız, Bugün burada iki aile arasında yaşanan husumetin son bulmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
 
Yapılan ikramların ardından barış yemeği sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.