Losev

Çorum'da Urfalı Aileye Saldırı: 1 Ölü

A
a

Çorum'da mevsimlik işçi olarak çalışan Urfalı işçilere düzenlenen silahlı saldırıda, Halaf Hülo isimli işçi yaşamını yitirirken, 1'i ağır olmak üzere 2 işçi de yaralandı

Çorum'da mevsimlik işçi olarak çalışan Urfalı işçilere düzenlenen silahlı saldırıda Halaf Hülo (47) isimli işçi yaşamını yitirirken ve Hülo'nun çocuklarından Sadık (20) ve Mahmut (25) ise ağır yaralandı.
 
Olay Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Bolatcık köyüne 5 kilometre mesafede meydana geldi. Urfa'dan Alaca'ya soğan ve pancar tarlalarında çalışmak üzere gelen mevsimlik işçilerin bir süredir Erdoğan ailesi tarafından tehdit edildiği iddia edildi.
 
Erdoğan ailesinin askerde bir yakınlarının yaralandığını söylediği ve Urfalı mevsimlik işçilerin oradan gitmelerini dayattıkları belirtildi. Daha önce traktörlerini Hülo ailesinin üzerine sürdüğünü belirten görgü tanıkları, olayın yol verme meselesi nedeniyle gelişen bir kavga olmadığını belirtti. 
 
Kavgayı gören köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda asker ile sağlık görevlileri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Sadık Hülo ameliyata alınırken, Mahmut Hülo'nun ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, olayın şüphelileri Önder Erdoğan ve Murat Erdoğan'ın hastanede tedavisinin sürdüğü, firar eden Ahmet Erdoğan'ın arandığı ve olay yerinde 2 adet tabancanın ele geçirildiği belirtildi. 
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.