Losev

Çin tek çocuk uygulamasına son verdi

Videoyu Aç Çin tek çocuk uygulamasına son verdi
A
a

Çin, aldığı bir kararla ülkedeki tek çocuk politikasına son verdi. Pekin yönetiminin yeni kararıyla tüm çiftler ikinci bir çocuğa sahip olabilecek.

Çin’de ailelerin birden fazla çocuk sahibi olmasını yasaklayan tek çocuk politikasına son verildi. Artık tüm ailelerin iki çocuk sahibi olmasına izin verilecek. Ülkede, 1979’dan bu yana uygulanan tek çocuk politikasının şimdiye kadar 400 milyon doğumu engellediği tahmin ediliyor.

Çin’in aile planlama ve tek çocuk politikası, ülkenin hızlı artan nüfusunu kontrol altına almak için 1980 yılında yürürlüğe sokulmuş ve kentlerde yaşayan ailelere tek çocuk sınırı getirilmişti.

Yeni karar Çin Komünist Parti liderleri tarafından, 2016 ile 2020 dönemi için uygulanacak sosyal ve ekonomik reformların belirlenmesi için düzenlenen toplantıda alındı.

Çin Komünist Partisi’nin 2013 Kasım kongresinde Çin’de uzun yıllardır devam eden ve tartışmalara neden olan tek çocuk politikası esnetilmişti. Buna göre eşlerden birinin tek çocuk olması halinde, çiftlerin ikinci çocuk sahibi olmasına izin verilmişti.

Eski uygulamada kırsalda yaşayan çiftlere ilk çocuklarının kız çocuğu doğması halinde ikinci çocuk izni veriliyordu.

Ülkede ikinci çocuğuna sahip olmak isteyenler yurt dışında doğum yapıp bunu yetkililerden gizliyordu.

İkinci bir bebeğe sahip olmak isteyen kadınlar ise kürtaja zorlanıyordu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.