Losev

Çarşı grubundan 2 kişi tutuklandı

A
a

Gezi Parkı direnişçilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çoğu Beşiktaş Çarşı grubu üyesi olan 20 taraftardan 2'si tutuklandı.

Taksim Gezi Parkı direnişçilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan çoğu Beşiktaş Çarşı grubu üyesi 20 taraftar, dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Taraftarlardan 15'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, savcılık 15 kişiden 7'sine adli kontrol uygulanmasını istedi. Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, İbrahim Halilullah Turan, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise "Suç örgütü üyesi olmak", "Kanuna uymamaya tahrik" ve "Kamu malına zarar vermek" suçlamalarıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Mahkeme, Halil İbrahim Erol ile İbrahim Halilullah Turan'ı "Vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak" iddiasıyla tutukladı. Numan Bülent Ergenç, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise 50'şer bin TL kefalet ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlara yurtdışı çıkış yasağı ile haftada bir karakola giderek imza atma yönünde adli kontrol uygulanması kararı verildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.