Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis ve İlçelerine 705 temizlik ve güvenlik elemanı alacak

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerine 705 temizlik ve güvenlik elemanı alacak
A
a

Bitlis’te, İŞKUR bünyesinde, okullarda çalıştırılmak üzere 500 temizlik ve 205 güvenlik görevlisi alınacak.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere, il genelinde 205'i güvenlik, 500'ü ise temizlik görevlisi olmak üzere toplamda 705 kişiyi işe alarak istihdam edeceğini duyurdu.

Gerçekleştirilecek alımlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bitlis İŞKUR İl Müdürü Mücahit Gülmez, 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuruların yapılacağını hatırlatarak, işin 7 Ekim 2019 tarihinde başlayacağını ve 30 Haziran 2020 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Gülmez, başvuru için katılımcılarda aranan şartları şu şekilde sıraladı: “Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç). Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak, ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının, asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde, söz konusu adreste oturan kişiler Toplum Yararına Programı'na katılamaz. Toplum Yararına Programı ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da Toplum Yararına Programı'nın aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler Toplum Yararına Programı'na katılamaz. Güvenlik sorgusu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Temizlik görevlisi alımında, istihdamında güçlük çekilenler (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup, bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.”

Alımların, temizlik görevlileri için noter kurası yöntemiyle, güvenlik görevlileri için ise yüklenici kurum tarafından oluşturulacak komisyonca, liste yöntemiyle belirleneceğini dile getiren Gülmez, güvenlik görevlisi olarak başvuru yapacak olanların geçerli güvenlik görevlisi kimlik kartının olmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusunun alınmayacağının altını çizen Gülmez, şunları söyledi: “Katılımcılar sadece bir programa başvuru yapabilirler. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze şahsen yapılabileceği gibi, www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden ve tüm ilçelerimizde bulunan hizmet noktalarımızdan da yapılabilecektir. Program 7 Ekim 2019 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir.” dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.