Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 15 Temmuz etkinlikleri

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 15 Temmuz etkinlikleri
A
a

Bitlis merkez ve ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Bitlis Türk bayraklarıyla donatılan Ulu Cami Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ellerindeki Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir ve ilahiler okundu.

Daha sonra darbe günü çekilen görüntüler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı programın canlı yayınla vatandaşlara izletildi.

Programda konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerekiğini belirterek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı bir şarlatanın, bir meczubun ve bir vatan haininin talimatlarını alarak, bu milletin üzerine tanklarla gittiler, bombalar yağdırdılar. Bu milletin üzerine uçaklarıyla bomba yağdıranların o gece hesaba katmadığı bir şey vardı. O gece adeta sel olup sokaklara ve caddelere dökülenler, göğüslerini tanklara ve kurşunlara siper etti. 251 şehit, 2 bin 200'ün üzerinde gazimiz oldu ama Allah'a şükürler olsun ezanımızı da susturmadık, bayrağımızı da indirmedik, bu memleketimizi de böldürmedik."

Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Vali Yardımcıları Tolga Polat ve Tekin Erdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Vali İsmail Ustaoğlu'nun eşi Şenay Ustaoğlu ile çok sayıda vatandaşın katıldığı program, selaların okunmasıyla sona erdi.

Hizan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Mutki ilçelerinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.