Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü 2019

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü 2019
A
a

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verilmesinin yıldönümü olan "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla, Bitlis ve İlçelerinde bir program düzenlendi.

BİTLİS

Gökmeydan’da başlayan program, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşnda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma, Bitlis İl Jandarma Merkez Karakol Komutanı Teğmen Mustafa Karaosmanoğlu tarafından yapıldı.

Teğmen Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, bugünün bu aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirterek, "19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, Türk kahramanlığının taçlandırıldığı bir gündür. TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ile Mareşallik unvanı tevcih etmiştir. Bugün, 1919-1922 yılları arasında Kurtuluş savaşında, 1950 yılında Kore’de 1974 yılında Kıbrıs’ta savaşan, muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları, tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Daha sonra, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Medeni Solmaz, bir konuşma yaptı. Akabinde, öğrenciler ve askerler tarafından şiirler okundu ve program sona erdi.

Programa, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis İl Jandarma Komutanı Nail İlbey, , İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kamu kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

HİZAN

19 Eylül Gaziler Gününü Hizan Kaymakamlık bahçesinde başta Kaymakam Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karakaş olmak üzere, Hizan Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayhan Özdemir, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser İbrahim Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Jand.Kıd.Yüzb. Fatih Türkmen,kurum müdürleri ile birlikte şehit ve gazi yakınları da programa katılanlar arasındaydı.

Kaymakamlıktaki programın ardından Kaymakam önderliğindeki heyet çok değerli gazimiz Edip Yılmaz’ı Kültür Mahallesindeki evine ziyaret etti, ziyaret sonrası Kaymakam Mustafa Köleoğlu tüm şehit ve gazilerimize Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşlara yapmış oldukları fedakar ve kararlı mücadelelerinden dolayı en içten şükranlarını ve sevgilerini sundu.

MUTKİ

Mutki Hükümet Konağı Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne, Mutki Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin ve Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak tarafından çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından, gazilerin “19 Eylül Gaziler Günü” kutlandı ve ilçe protokolü ile birlikte Mutki Şehitliği ziyaret edilerek dualar okundu.

Programa, Cumhuriyet Murat Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Musa Karatay, İlçe Emniyet Amiri Mesut Karadağ, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

GÜROYMAK

“19 Eylül Gaziler Günü” ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saat 10.00’ da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Daha sonra Kaymakam M. Furkan Sancaktutar, törene katılan Gazi ve Şehit yakınlarıyla Makamda bir araya geldi.

AHLAT

Ahlat Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Askerlik Şube Başkan Vekili Asteğmen Ferdi Ayyıldız yaptı.

Tören, Ahlat Askerlik Şube Başkanlığı bahçesinde verilen ikramın ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Düzenlenen törene Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.