Losev

Bitlis’te İl Öğrenci Meclisi Seçimleri Yapıldı

Videoyu Aç Bitlis’te İl Öğrenci Meclisi Seçimleri Yapıldı
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi” kapsamında, Bitlis İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

Oya Havare İlk Okulu Konferans Salonu’nda yapılan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Çetin, ilçelerden gelen öğrencilere yönelik kısa bir konuşmaya yaptı. Çetin konuşmasında öğrenci meclisinin demokrasimize kazandırdıklarına vurgu yaparak, meclisin üstleneceği görevleri ve seçim kuralları hakkında bilgi verdi.

İl Meclis Başkanı seçimine İl merkezi ve İlçelerden 8 öğrenci aday olurken, tüm adaylara projelerini anlatmak için konuşma hakkı tanındı. Teker teker konuşma yapan adaylar, oy kullanmak üzere ilçelerden gelen öğrencilerden oy talebinde bulundu.

Adayların konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. 34 öğrencinin oy kullanımından sonra oyların sayımına geçildi. Yapılan sayım sonucunda Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Serkan Sönmez 10 oyla Bitlis İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi. Meclis Başkanlığına seçilen Sönmez, kendisine destek veren öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek, Ankara’da Bitlis’i en iyi şekilde temsil etme sözü verdi.

Yapılan seçimin ardından aday öğrenciler, öğretmenler ve Milli Eğitim idarecileri hatıra fotoğrafı çektirdi.
bitlis il öğrenci meclis seçimleri, bitlis öğrenci meclis seçim sonuçları



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.