Losev

Bitlis Belediyesi'nden 6 yeni halk otobüsü

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi'nden 6 yeni halk otobüsü
A
a

Bitlis’te ulaşım sorununun tamamen ortadan kaldırılması amacıyla yapılan çalışma kapsamında kentte 38 olan araç sayısına 6 yeni otobüs eklenerek 44’e çıkarıldı.

Bitlis 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Felemez Kök ile birlikte yeni otobüsleri inceleyen Belediye Eş başkanı Hüseyin Olan, yeni araçlarla ilgili Kooperatif Başkanı Kök’ten bilgi aldı.

Yeni alınan araçların Avrupa standartlarında araçlar olduğunu belirten Bitlis 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooparatifi Başkanı Felemez Kök, “Yeni getirdiğimiz araçlar ile Avrupa standartlarındadır. Bizim buradaki amacımız Belediye Eş Başkanımız Hüseyin Olan ile birlikte bu kentteki ulaşım sıkıntısını tamamen ortadan kaldırmaktır. Yeni alınan araçlar sayesinde halkımız çok rahat edecek ve yine bu sayede artık anayolda araçlar 3 dakika da bir geçecekler. Allah’ın izniyle herhangi bir sıkıntı olmayacak.” dedi.

Yeni alınan otobüslerin engelli dostu araçlar olduğunu belirten Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan ise “Hepinizin de bildiği gibi kent ulaşımında en önemli sorunlardan biride toplu ulaşım araçlarıdır. Şehir İçi Ulaşım sorunlarında da en önemli sıkıntıyı da ortadan kaldıran da toplu ulaşım araçlarıdır. Özel ulaşım araçları hem ekonomik anlamda hem de trafiği tıkaması anlamda ve trafiği felç etme anlamında büyük sıkıntıdır. Kentimizde de herkesin bildiği gibi şehir içinde de bir kooperatifleşme vardır. Bugüne kadar 3 yıldır ulaşım araçları Bitlis’te faaliyet gösteriyor. Modern araçlarla, ihtiyaca göre dönem dönem eksik kalan araçlar getiriliyor. Araçlara baktığımız zaman en modern ve her şeyde en ince ayrıntı düşünülmüş. Kameralardan tutun otobüsün içini görmeye kadar, her türlü rahatlık sağlanmış, bu araçlar engelli rampası düşünülerek yapılmıştır. Bu araçların halkımıza hizmet etmesi bizleri, halkımıza hizmet eden başta şoförlerimiz ve kooperatif Başkanımızı fazlasıyla mutlu etmektedir. Bununla birlikte kentimiz durmadan genişliyor, herkesin bildiği gibi yeni hatlar söz konusudur. O yeni hatlarla birlikte yeni ulaşım araçlarımız gelecek. Biz halkımızın en kolay, en rahat ve en ucuz toplu araçlarla evine gidebileceği rahat bir imkanı sağlamak için Belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Biz bu topraklarda barış istiyoruz. Onurlu ve adil bir barış istiyoruz. Herkesin kendisini özgür ifade edebileceği bir yaşam istiyoruz. Halkımız barış talep ediyor. Halkımızın ‘Barış’ talebi elbette bir gün yerine gelecek. Barış Elbette ki bir gün bu topraklara gelecek. Halklarımızın onurlu yaşamlarını sürdüreceklerine de inanıyoruz.’’ diye konuştu.

Araçların tanıtımında Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Kooparatif Başkanı Felemez Kök, Zabıta Müdürü ve Trafik Amiri hazır bulundular.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.