Losev

BDP Gençlik Meclisinden Açıklama: Bizim bayrakla sorunumuz yok

A
a

BDP Gençlik Meclisi, Diyarbakır'daki kongrede "Bayrak indirdiler" iddialarına ilişin, "Bizim hiçbir bayrakla sorumuzu yok. Yaşanan krizin kaynağı süregelen tekçi zihniyetti" açıklaması yaptı.

BDP Gençlik Meclisi, basında yer alan "bayrak krizi" haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, BDP Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi'nin Türkiye ve "Kürdistan"dan gelen gençlerin katılımı ile gerçekleştirildiği hatırlatılarak, görkemli bir kongreye imza atıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Büyük bir coşku ve moralle gerçekleştirdiğimiz kongremiz hem mücadele tarihimiz hem de demokratik siyasette üstleneceğimiz misyon açısından önemli bir eşik olmakla birlikte demokratik siyasetteki ısrarımızı ve gücümüzü arttıran bir kongreydi. Kongremizin görkemi basında da ciddi bir yer bulmuş olsa da yaşanan 'bayrak krizi'nin bu derece abartılmasını doğru bulmuyoruz. Hele hele bu durumu partimizin genel bir yaklaşımıymış gibi ele alınmasını bir haksızlık olarak görüyoruz. Kim olduğunu dahi bilmediğimiz birkaç kişinin yaklaşımını tutup kongremizin ve partimizin yaklaşımıymış gibi değerlendirmek hakkaniyet ölçüleriyle uyuşmaz" denildi. 
 
'Birlikte, bir arada yaşamanın ısrarcısıyız'
 
"Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur. Kongremizin yarattığı coşkuyu yapılan açıklamalarla gergin bir ortama çekmenin gereği olmadığını düşünüyoruz" denilen açıklamada, Başbakan ve İçişleri Bakanı dahil yapılan açıklamaların ortamı germeye yönelik açıklamalar olduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar vurgulandı: "Yaşanan krizin kaynağı süregelen tekçi zihniyettir. Yaratılan algı ancak bu zihniyetin doğurduğu ihtiyaçlarla örtüşmektedir. Bizim bayraklarla bir derdimiz, sorunumuz olsaydı birlikte yaşamanın bu kadar ısrarcısı olmazdık. Birlikte, bir arada yaşamanın ısrarcısıyız. Bu yaklaşımımızı bilmeyen kalmadı diye düşünüyoruz. Başbakan'ın böylesi açıklamalarının gençlik meclislerimizi hedef göstermek dışında bir gayesi olamaz. Birkaç kişinin yaptığını, genel bir durummuş gibi ele alıp demokratik sistemde siyaset yapmakla bağdaştıramayan Başbakan, gençlik meclislerimize yönelik her gün gerçekleştirilen tutuklamaları demokratik sistemde siyaset yapmanın hangi yanıyla bağdaştırıyor, merak ediyoruz. Bir zahmet biraz olsun hakkaniyet, biraz olsun tutarlılık diyoruz! Her şeye rağmen gençlik meclisleri olarak demokratik siyaset zeminindeki ısrarımızı örgütlenerek sürdüreceğiz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.