Losev

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Şu anda gündemimizde yok

Videoyu Aç Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Şu anda gündemimizde yok
A
a

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Bedelli askerlik çıkacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş programda binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlikle ilgili soruları da yanıtladı. Kısa dönemde bedellinin çıkmayacağını söyleyen Kurtulmuş, "Şu anda gündemimizde yok, bu şartlar içinde Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması da yok. Kısa dönemde böyle bir konunun gündeme gelmesi herhalde zordur." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı'ndan açıklama

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bedelli bekleyen gençlerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Milli Savunma Bakanı Işık konuyla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Bedelli askerlik kısa veya orta vadede gündemimizde yok. Terörle mücadele ediyoruz ayrıca Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürütüyoruz. Bir tarafta kendi canlarını hiçe sayarak vatani görevini yapan askerler varken, bedelli askerliği konuşmamız mümkün değil. Şartlar değişirse ben bir şey diyemem.

Türkiye'nin yeni savunma konseptine ihtiyacı var. Tehdit önceliklerine göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Konu ile ilgili olarak kaç kişilik orduya ihtiyaç var, söz konusu birlikler nerede konuşlandırılacak, minimum sayı ne olacak?

Bunlara göre her yıl belli bir askere ihtiyacımız olacak, fazlası olursa bedelli düşünülebilir. Bunun birkaç sene alacağını düşünüyorum. Gençlere tavsiyem meşru mazereti olmayanların askerliğe başvurularını yapmaları."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.